Podcast: NATOs ferd østover

Denne episoden tar for seg NATOs ekspansjon østover i Europa, etter sammenbruddet av Sovjetunionen og Warszawapakten. Temaet er høyaktuelt og brennhett etter Russlands angrep på Ukraina i februar. Har Russland legitime sikkerhetsinteresser? Eller er Russlands påstander om at de er truet av NATO helt irrelevante?

Du kan høre alle episodene av Antikrigspodcasten på SOUNDCLOUD og trykker du «Follow» blir du varslet når nye episoder legges ut.

2 kommentarer om “Podcast: NATOs ferd østover

 1. Hei.
  Flott !!!
  Men jeg tenker hvorfor kom NATO egentlig.

  Jeg ser NATO først og fremst som en løsning på den enorme produksjonskapasiteten til USA i løpet av/ etter de tre siste årene av 2. Verdenskrig. Damene kom ut i produksjonen i USA og en fikk en enorm kapasitet som Måtte ! ha et marked. Dermed måtte en først ha en fiende, Sovjet , selv om de hadde » levert» -mistet ca 26-27 -28 milllioner mennesker i verdens-krigen. USA hadde før dette «fjernet» ca 16,5 millioner Indianere fra sitt produksjonsområde og hadde en stor produksjonskapasitet uten et marked. Behovet for et økt marked og økt profitt måtte derfor også sikres gjennom militære og allianser. I tillegg fikk en radioprogrammer og TV-programmer som holdt arbeiderne i sjakk.
  Den organiserte kriminaliteten- Mafiaen gjorde nesten resten.
  Siste punkt i dette nye «europa» var dødsstraffemetoder som elektrisk stol og gasskammer, samt det paradoksale , at alle skulle få ha våpen.
  Filmindustrien med sine priser og de ukentlige tegneseriemagasinene holdt folket i en lydighet. På toppen av det hele var USA et rasistisk forbund-land, der den svarte befolkningen ble holdt nede til rundt 1965. Europas kultur «druknet» sakte og en knekte Europas Beatles ved at deres forntfigur og FREDs-sanger ble drept i USA.

  Sindsyke trussler om en mulig verdenskrig og noen farlige makter har gjennom propagandaen og propagandapparatet, holdt verden i sjakk.
  Sovjets revolusjon 1917 forløste særlig Kina som startet en oppfølging fra 1949.
  Sakte bygde en Kina og Russland slik, at det ble et ideologisk alternativ for mange andre land. Dette ser vi først i dag.
  Mottrekket kommer derfor fra EU-Europa og USA, der folk stadig blir fattigere. Ukraina har lenge vært det viktige målet og Norge er med «på lasset » og med Arbeiderpartilederen i NATO-ledelsen.

  En vei ut er og særlig avhengig av en vital Antikrigsbevegelse som blir vital om ! den kobler seg til kommunikasjonsfeltet Nyskapende Kunst.
  Roger

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s