Om Spartakus

PressekortNavnet Spartakus refererer til den romerske slaven Spartakus, som i 73 til 71 fvt ledet et slaveopprør i Romerriket. Navnet kan også relateres til Gruppe Internationale, kjent som Spartakusgruppen, en sosialistisk gruppe i Tyskland under 1. verdenskrig.

Spartakus.no så dagens lys 18. februar 2016. Jeg skriver for publikum, ikke for penger. Artiklene kan derfor deles eller re-blogges, men det er fint at du oppgir kilde.

De fleste av artiklene har stått på trykkk i avisa Friheten, eller er lagt ut på nettsteder som steigan.no eller Radikal Portal. Enkeltartikler er oversatt til engelsk, spansk, svensk og dansk. Detaljert publiseringsliste finnes her.

Videointervjuer legges ut på Spartakus.no sin YouTube-kanal. Podcastene er også lagt ut på Soundcloud. Jeg er også aktiv på twitter.

Det er mulig å være gjesteblogger på Spartakus.no. Gjestebloggere har blitt re-blogget av steigan.no, Radikal Portal og nettavisen.no etter først å ha publisert sine artikler her.

Kontakt: spartakus@protonmail.com

Gnist 2 2019
Hyggelig omtale i Tidsskriftet Gnist nr. 2 2019

 

2 kommentarer om “Om Spartakus

 1. Hei,
  I forbindelse med et bokprosjekt forsøker jeg å finne det korrekte navnet på Idrettslaget Spartakus/Spartacus. Kildene spriker, det finnes klubbmerker med samme stavemåte, avisene fra den gang veksler mellom navnene, bøkene blander også.

  Vet du? Eller vet du om noen som vet?

  Hilsen Ivar
  Spillende trener i IL Sparta*us 1986-87

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s