Amerikansk propaganda

«People tend to overrate the power of the US war machine and underrate the power of the US propaganda machine.» – Caitlin Johnstone

Propaganda er noe folk i Russland, Kina og Nord-Korea utsettes for, her i Vesten har vi frie og uavhengige medier som driver faktabasert og saklig journalistikk. Eller … er det slik at vi også utsettes for politisk manipulasjon gjennom våre medier?

I denne videosamtalen med Terje Valen ser vi på utviklingen av USAs propagandaapparat, fra 1. verdenskrig og frem til i dag. Amerikansk politisk makt er nært forbundet med amerikanske medier, som i kraft av sin utbredelse setter dagsorden for dekningen av utenrikspolitikk også i Norge. I tillegg har vi et kobbel av tenketanker, lobbygrupper og reklamebyrå som bidrar til å forme nyhetsbildet.

Opinionen manipuleres til å godta krig og «humanitære intervensjoner» som legitime virkemiddel i kampen for «frihet» og «demokrati». Som Julian Assange har slått fast: “Nearly every war has been a result of media lies.”

Se de to tidligere samtalene med Terje Valen her:

Hvordan USA skal kontrollere verden

Slutten på 500 år med vestlig imperialisme?


4 kommentarer om “Amerikansk propaganda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s