Hent soldatene hjem fra Syria!

Flere organisasjoner markerte i dag sin motstand mot Norges krigsdeltakelse i Syria. Kravet var klart: Hent soldatene hjem!

Roy Henrik Eriksen holdt appell på vegne av Rødt:

Hent soldatene hjem!

Tusen takk til Rød Ungdom for et viktig initiativ, til en beklageligvis, helt nødvendig demonstrasjon fordi Norge igjen har plassert soldater i et land der vi ikke har rettigheter til hverken å utøve krig eller utplassere militære styrker. Jeg vil også takke for invitasjon til å holde appell her i dag.  Og ikke minst vil jeg si tusen takk til dere som møter her i dag.

Krig er drap, krig er drap på sivile! Og det er ikke slik at fordi om vi tilhører vestlige styrker så begås det ikke drap på sivile fra «vår» side, vi får med jevne mellomrom høre om stadig drap på sivile fra de NATO/USA lede styrkene enten det er i Syria, Afghanistan eller andre land. I tillegg kommer eventuelle drap som ikke når frem til oss, og det er all grunn til å tro at det skjer.


Vi skal ikke akseptere at norske soldater er med på å ødelegge sivilsamfunn!
Vi skal ikke akseptere at norske soldater er med på at mennesker blir drept i sitt eget land!
Vi skal ikke akseptere at norske soldater bidrar til død og drap på sivile – – et dødt menneske er et dødt menneske, livet er slutt, uansett hvilket flagg du bærer på uniformen!
Vi skal ikke akseptere at våre soldaters handlinger pakkes inn med vakre ord, for på råskapens alter vil selv det fineste silkepapir preges av lidelsenes blod, et blod som stammer fra noens kjære, sine maltrakterte kroppsdeler.

Norge er på 2.plass i NATO, etter USA, og på 8.plass i verden når det gjelder ressurser som brukes på krig og krigsforberedelser, målt per innbygger! Det er ingen tvil Norge er blitt en krigsnasjon! Vi vil heller at pengene brukes på de som lider, og de som må flykte fra hjemmene sine.


Og det er, dine og mine skattepenger som brukes når disse soldatene skal ha lønn og utstyr for å drive sine krigshandlinger. Vi får høre, at de norske soldatene er der for å trene andre, i dette tilfelle Irakiske soldater. Vel trening dere, det gjør man ikke midt i en kampsone, det gjøres i andre og trygge områder. Så begrepet «trening av andre soldater», er trolig rein propaganda for at vi lettere skal akseptere at norske soldater kriger utenlands.

Norges statsminister i 2011, Jens Stoltenberg sendte soldater til Libya med et samlet storting, sin velsignelse. Han sørget for at Norge var en stor bidragsyter til ødeleggelse av Libya og en kraftig forverring av livssituasjonen til innbyggerne som overlevde de norske og andre lands bomber og granater. Vi visste den gang, og har fått det bekreftet ettertrykkelig i ettertid, Vestens formål, var ikke å trygge sivilbefolkningen, det var å få avsatt en brysom statsleder som ikke lot deg diktere av Vesten, i tillegg ville Vesten ha økonomisk kontroll over ressursene i landet. For Stoltenberg sin krigsvillighet ble veien til topplederjobben i NATO kortere, om enn ikke avgjørende, som om ikke det var nok så ble Stoltenberg for en uke siden tildelt en pris i USA for sitt lederskap. Fy faen sier eg! og spør hvilken topp jobb og heder sikter Erna seg inn på, og med hvilke midler?

For det er lett å trekke paralleller fra Libya til dagens Syria når det gjelder vestlige interesser. I dag er Libya kastet ut i kaos, der forholdene for innbyggerne har blitt betydelig forverret etter vestens krigsherjinger. Vi kan så spørre oss, er det en slik tilstand vesten ønsker Syria skal befinne seg i, i lang tid fremover? Krigen i Syria er også en propagandakrig der det gjelder å fremstille den andre part som ond, det er få uavhengige og krigskritiske vestlige medier som beveger seg inn i Syria derfor blir bildet av hva som foregår og hvem vi støtter vanskelig å få øye på.

Uskyldige mennesker er de som må bøte med livene sine, når stormaktene på lag med kapitaleliten sloss om kontroll over jordens naturressurser. For om det var menneskers trygghet og frihet som gjaldt, ja da hadde ikke regimer som Saudi-Arabia stått på vesten sin venneliste, ei heller ville vesten statsledere akseptert Israels sin okkupasjon og undertrykking av palestinske folk, en okkupasjon som har pågått i 50 år.

Rødt mener at Norge må hente hjem soldatene fra Syria/ Jordan, opptrappingen av krigen med den ulovlige bombingen i Syria, utført av USA, gjør det enda mer prekært å få hentet de soldatene hjem umiddelbart. Det å ha soldater utplassert, undergraver forsøkene på å få i stand en våpenhvile og politisk løsning på krigen i Syria, det er også en støtte til Trumps illevarslende krig mot sivilbefolkningen i Syria og Irak under dekke av av krig mot IS. Regjeringen overlater til ledelsen i den USA-styrte koalisjonen å bestemme hvilke syriske opprørere Norge skal støtte, sjøl om det er overveldende sannsynlig at det vil dreie seg om jihadistiske grupper med tilknytning til Al-Qaeda.

MEGA bomben som USA, under Trump sin ledelse, slapp over Afghanistan viser at vi har en makthaver i USA som ikke vil basere sin politikk, på at verden skal være et fritt og demokratisk sted å leve, tvert imot, er han villig til å ta alle midler i bruk for å oppnå det motsatte. En slik makthaver, og et regime som utøver en slik politikk, kan vi ikke på noen måte støtte.

STOPP BOMBINGEN AV SYRIA
HENT SOLDATENE HJEM
FRI OSS FRA TERRORORGANISASJONEN NATO SINE KLAMME KLØR!
TAKK FOR MEG

Vegard Holtås (Rød Ungdom) leste dikt av Ivar Jørdre, spesialskrevet for anledningen:

Noreg i Syria

Du lagnadstunge land, Syria

dikt 2
Vegard Holtås (Rød Ungdom)

som alle ville gripe, men ingen får

Du lagnadstunge land, Syria
der ditt folk vil ha fridom, men ikkje rår

Du lagnadstunge land, Syria
som blør så valdsamt, utan ende

Du lagnadstunge land, Syria
her kjem framande inn, og er ingen frende

Mitt vesle land der nord, Noreg
som alle veit diltar så veldigt, etter dei store

Mitt vesle land der nord, Noreg
der mi regjering sender i krig og vil Syria borde

Mitt vesle land der nord, Noreg
som også blør, men av dårleg samvit

Mitt vesle land der nord, Noreg
her kjem det neiggu meg, ingen skamvit

Mitt vesle land der nord, Noreg
du sender soldatar i imperialismens hegn

og du, Mitt vesle land der nord, Noreg
kva er det du vil, gjere alle til blodigaste tegn?

Ivar Jørdre

En kommentar om “Hent soldatene hjem fra Syria!

  1. Bra! Det er kun den norske regjeringen vi kan påvirke. Den norske regjeringen støtter sanksjonene mot Syria. De mest vidtrekkende sanksjoner noe land er utsatt for. Barn dør av kreft fordi Vesten boikotter innførsel av kreftmedisin til barn. Norge støtter sanksjoner innført av EU og USA. Norge er ikke medlem av EU (ikke av USA heller…). Sanksjonene er ikke realitetsbehandlet av regjeringen. ALLE må presse Norge til å ikke støtte disse. Norge kan ikke oppheve sanksjoner som nasjon, men legge press på EU og USA. Det vi kan presse Norge til er å omgå sanksjonene – f.eks når det gjelder medisiner, medisinsk utstyr. Den norske regjeringen kan ikke gjemme seg bak ….vi er rausest når det gjelder bistandspenger til Syria. Det er riktig at vi er rausest, rausest på å kun gi bistand til opprørskontrollerte områder der 10% av den syriske sivilbefolkningen bor. På grunn av vår politikk mot Syria- en politikk som er rettet inn mot regimeskifte brukes penger og sanksjoner som våpen. Vesten med Norge ser for seg at der den syriske hæren har kontroll der skal sivilbefolkningen lide- lide så mye at de tilslutt vender seg mot president Bashar Al- Assad. Det er i de områdene 90% av sivilbefolkningen bor. Problemet for Vesten, inkl. Norge er at det syriske folket vil ikke styrte presidenten. Al-Assad har stor støtte i folket. Dersom president Al-Assad var et slikt monster han er demonisert til i vestlige medier ville selvfølgelig det syriske folket og den syriske hæren vendt seg mot han. Det har de ikke gjort og det kommer de heller ikke til å gjøre. Det burde snart være åpenbart for våre politikere. Vi har politikere uten moral. Da må vi folket, vise dem hva moral er. Del denne gjennomgangen jeg har skrevet om sanksjonene mot Syria.
    https://steigan.no/2016/10/15/okonomisk-beleiring-av-syria/

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s