Krig som bestilt?

I sin nye bok «Krig som bestilt?» trekker Lars Birkelund opp et bredt lerret for å forstå bakgrunnen for den pågående krigen i Ukraina. I denne videosamtalen presenterer vi boken og lar forfatteren fortelle om bakgrunnen for at han har skrevet den.

Etter at Ukraina ble selvstendig, som en konsekvens av Sovjetunionens sammenbrudd, har sterke krefter arbeidet målrettet for å vende landet mot vesten. USA/NATO/EU har systematisk motarbeidet de som ønsket et nøytralt Ukraina. Det har ikke manglet på advarsler, ingenting har likevel fått USA/NATO/EU til å bøye av. Konsekvensen av dette ble den russiske invasjonen 24. februar 2022.

«Forsvarsalliansen» NATO har fått en sentral plass i boken. Hvordan oppsto NATO, hva var formålet den gang, og hva er alliansens mål i dag? Hvorfor ble Norge med i NATO, når store deler av folket var imot medlemskap? Vestens forhold til Russland er en mer enn 100-årig historie om fiendskap og mistenkeliggjøring, der perioden 1941-1945 markerer unntaket. Hvorfor har vi så vanskelig for å forstå vår nabo i øst, og hvordan er det mulig at Putin har så stor oppslutning blant russere?

I siste del tar Lars Birkelund for deg den omfattende propagandaen vi utsettes for gjennom NATO-mediene. Uten den har det ikke vært mulig for krigskreftene i Vesten å få så stor folkelig oppslutning rundt en politikk som nå kan føre oss inn i en 3. verdenskrig.

3 kommentarer om “Krig som bestilt?

 1. Lars Birkelunds subjektive, konspiratoriske, udokumenterte påstande som formelig oser av «hat» mot USA og Nato, ført i penn av en bitter, surmaga og hissig Lars Birkelund er lite å bruke tiden på annet en for de som er spesielt interessert i forskrudde mennesker.

  Liker

  1. Det er kommentarer som dette som viser hvor giftig «debatten» er. Du har ikke lest boken. Her finner du ikke «udokumenterte påstander», men tvert imot sirlig dokumenterte fakta som gir en helt annet bilde av krigen enn i NATO-propagandaen som du er marinert i. Usaklige personstemplinger slår bare tilbake på deg selv.

   Likt av 1 person

  2. Det er få argumenter mer patetiske enn Argumentum ad Hominem, og ikke noe mer uredelig. Men for enkelte er det alt de har å fare med i sin manglende intellektuelle kapasitet.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s