Hva ville Per Borten ha gjort?

Noe vesentlig har skjedd siden Per Borten var statsminister og til i dag da Jonas Gahr Støre har samme posisjon.

Norge 1968:


«I 1968 stormet to amerikanske CIA-agenter uten avtale inn på kontoret til statsminister Per Borten. De ba statsministeren om å fjerne seg. De skulle sikkerhetssjekke kontoret, fordi visepresident Hubert Humphrey kom på Norges-besøk. Det var den norske s-tjenesten som hadde godkjent operasjonen, der for øvrig statsminister Borten nektet å flytte seg.»
– sitat fra Erling Borgen i Dagsavisen 08.11.10

Norge 2022:

«Da jeg ankom Statsministerens kontor for onsdagens pressekonferanse, sto et par amerikanske soldater i uniform inne i samme lokale. De hadde ingen rolle i seansen, men var likevel en påminnelse om alvoret,»
fra Martine Aurdals kommentar i Dagbladet etter Jonas Gahr Støre pressekonferanse 28. september.

AMERIKANSKE SOLDATER I UNIFORM INNE PÅ STATSMINISTERENS KONTOR UNDER EN PRESSEKONFERANSE!

Ingen norske journalister som fulgte pressekonferansen stusset over de politiske implikasjonene i dette.

Stortinget sa i juni ja til fire amerikanske militærbaser på norsk jord, men det er ikke nok. Nå er også statsministerens kontor under amerikansk overoppsyn.6 kommentarer om “Hva ville Per Borten ha gjort?

  1. Norge er nesten totalt blinde overfor den trusselen USA virkelig representerer. USA vil ikke nøle med å bruke Norge på samme måte som de nå bruker Ukraina om de tror det kan hjelpe til å provosere Russland. Men med den nye quislingen som Natos generalsekretær, og en regjering og politikere uten ryggrad ser det ut til å totalt mangle motforestillinger til at USA IKKE vil være vår venn i en konfliktsituasjon.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s