Krigen sett fra russisk side

Hendrik Weber, leder for organisasjonen Folkediplomati Norge, har nylig kommet hjem fra et nytt besøk i Russland. I dette videointervjuet snakker han om sine ferske inntrykk. Hvordan opplever russerne krigen i Ukraina? Hvordan påvirker den hverdagen til russere flest? Hva får de egentlig vite om det som skjer i Ukraina?

Weber trosset Utenriksdepartementets reiseråd og reiste til Moskva for bl.a. å motta en vennskapsmedalje fra den russiske føderasjonen. Men han la også ut på en strabasiøs tur fra Moskva til Krim, der han han vært en rekke ganger tidligere. Der opplevde han overveldende støtte til den «militære spesialoperasjonen» (les; krigen) i Ukraina.

Hendrik Weber er forfatter av boken «Hvem har rett på Krim», som er utgitt på tysk, russisk, norsk og engelsk. Han kommer snart med en ny bok om den selvutnevnte folkerepublikken Donetsk i Øst-Ukraina.

«If you try to understand Russian side, you have a problem– intervju med Hendrik Weber på RT, TV-kanalen europeerne nektes å se.

«As a politician, I tried to be a voice of reason on Ukraine. For that, my party expelled me
– Hendrik Webers kronikk på RT.com 17.06.22

4 kommentarer om “Krigen sett fra russisk side

  1. Mer eller mindre all kommersiell media er regulert i Norge gjennom Schibsted. Andre medier som ofte kommer frem med ulike synspunkt blir ofte oppfattet som useriøst, det gjør ikke dette. Dette var et godt informativt innlegg som jeg nødvendigvis ikke stiller meg bak, men som omtaler kommunikasjon som eneste løsning, og kommunikasjon er eneste måten å løse konflikten på.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s