Lars Birkelunds krigsdagbok

Basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar, har Lars Birkelund foreløpig publisert 10 kapitler av sin «krigsdagbok» på steigan.no, fra perioden24. februar til 10. april.

Formidlingen om krigen i norske medier er svært ensidig, ofte bikker den over i åpenbar propaganda. Avvikende synspunkter skal helst ikke videreformidles, denne krigen er lett å forstå: Dette er de godes kamp mot de onde.

I sine dagboksnotater viser Birkelund til åpenbare slagsider i nyhetsdekningen, og det hykleriet som består i å fremstille krigen som en unik historisk hendelse. Vestlige politikere visste at de førte en politikk som kunne føre til krig, likevel fortsatte de med politikken. De samme politikerne som bombet og ødela Libya og Syria, og som bidro til krig i Ukraina, retter nå sine blodige pekefingre mot Russland. Det samme gjelder støttespillerne for dette i norske medier.

2 kommentarer om “Lars Birkelunds krigsdagbok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s