Jan Oberg om Ukraina-krigen

Natt til 24. februar startet det russiske angrepet på Ukraina. Nettopp det vestlige etterretningstjenester har advart mot i flere måneder, men som Russland avfeide som ville påstander. Mange i Vesten trodde heller ikke at dette ville skje. Nå eskalerer krigen til et fullskala invasjonsforsøk, mens vestlige land sender våpen til Ukraina.

I dette intervjuet med fredsforsker Jan Oberg, medstifter og direktør for den uavhengige tenketanken The Transnational Foundation for Peace & Future Research (TFF), går vi bak det dramatiske nyhetsbildet og spør hvordan dette kunne skje. Angrepet kan ikke forsvares, men krigen kan forstås som et resultat av NATOs og USAs politikk overfor Russland de siste 30 årene.

Oberg skisserer en rekke strategier for å få stoppet krigen og finne en varig løsning, mer våpen og militarisme er ikke en av dem.

3 kommentarer om “Jan Oberg om Ukraina-krigen

  1. Jan Oberg meddeler det eneste fornuftige jeg har hørt om Ukraina-konflikten. Tenk hvis vesten og NATO hadde hørt hva han hadde å si !

    Liker

  2. Flott intervju – alle land skulle hatt et eget departement med konfliktløsere og fredstenkere som kunne møtes jevnlig.
    «Vi må tenke kreativt om vi vil ha fred – vi kan ikke fortsette med militarisme. Det kommer aldri til å lede til fred»

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s