Nei til den nye baseavtalen med USA

Det mobiliseres mot den nye baseavtalen med USA, som regjeringen Solberg undertegnet i vår. Nesten ingen kjenner til denne avtalen som kan få dramatiske konsekvenser for Norge.

Den gir USA rett til å bygge egne militærbaser på flystasjonene Sola, Rygge og Evenes og ved Ramsund orlogsstasjon – Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase i Nord-Norge. Ifølge avtalen gir Norge fra seg innsyn og kommandomyndighet over militær virksomhet på norsk jord, noe som kan være i strid med Grunnlovens § 25.

Nobel Peace Prize Watch og Fredrik S. Heffermehl har lansert et opprop mot baseavtalen som alle kan signere. I dette videointervjuet forteller Heffermehl om valgkampens glemte sak og hvor viktig utenrikspolitikken er for alle andre områder.

Signer oppropet her

Det nye Stortinget må forkaste baseavtalen med USA!

4 kommentarer om “Nei til den nye baseavtalen med USA

  1. Dette er helt i tråd med alt Solberg har gjort. Hennes regjering raserer jo alt vi har bygd opp. Dette her har ikke vært diskutert i Stortinget etter det jeg vet. Det hun har gjort er å ødelegge Norges forhold til Russland og det har vi ikke behov for. Russland er ikke Norges fiende og å ødelegge basepolitikken er nok et eksempel på amerikanernes aggressive oppførsel. USA er verdens største (stats)terrorist og brukt enorme summer på ødeleggelse av menneskers liv og eiendom og destruksjon av nasjoner med Libya og Afganistan som super-eksempler. Ingen bygger en nasjon med militærmakt, det har aldri skjedd. En nasjon bygges på landets kultur, historie og tradisjon. Vesten har jo utmerket seg med å rasere land og gjøre befolkningen til slaver. Det gjøres forsøk på innbille oss fra propagandamaskineriet at det var så bra i Afganistan de 20 årene under amerikansk styre. Som kjent tar slik utenlands-intervensjon/okkupasjon med et unntak, slutt. Unntaket er Israel som tillates av samme okkupasjonsmakt å holde palestinerne i verdens største j konsentrasjonsleir. Samme USA er nå pådriver for å omringe Russland med Erna som haleheng.
    NEI til amerikanske baser i Norge. Nei til terrorstaten USA.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s