Mafiametoder mot allierte

En forsker antyder at USA bruker rene mafiametoder mot Danmark. Da gjør de vel det samme mot Norge?

En av de mest minneverdige replikken fra mafiaklassikeren «Gudfaren» er mafiabossen Don Vito Corleones «I’ll make him an offer he can’t refuse.» Utsagnet høres nesten uskyldig ut. Noen scener senere skjønner vi at «tilbudet» egentlig er en ordre, og at å nekte å adlyde sannsynligvis innebærer en dødsdom.

Det er nå avslørt at den amerikanske etterretningstjenesten NSA har spionert på sine allierte gjennom den danske Forsvarets etterretningstjeneste (FE). Tyske politikere som forbundskansler Angela Merkel, tidligere utenriksminister Frank-Walter Steinmeier og tidligere opposisjonsleder Peer Steinbrük er spionert på av NSA, med dansk hjelp. Men også franske, norske og svenske politikere har vært spionmål. Danskene har rett og slett stilt seg til disposisjon og latt seg bruke. Hvordan har dette kunnet skje? Hvorfor har danskene på denne måten satt forholdet til sine naboer og nærmeste allierte på spill?

Flemming Splidsboel, som er seniorforsker ved Dansk institut for internationale studier, mener at amerikanerne kan ha gitt Danmark et tilbud de ikke kan si nei til. «Amerikanerne har nok gitt oss noe som jeg antar vi kan bruke hver eneste dag, og vi kan være redde for at de vil slå av en knapp et eller annet sted

Utpressing i velkjent mafiastil, altså.

USA tenker kun på seg selv

At USA spionerer på sine allierte er gammelt nytt. Edward Snowden har lekket så mye materiale om dette at ingen kan la seg forbause. Likevel later våre politikere som om de er overrasket og (mildt) indignert over de danske avsløringene. Det er ikke lett å ta disse reaksjonene på alvor, selv norske politikere kan ikke være så uvitende og naive om amerikanernes aktiviteter. Dette er selvsagt ikke unntakstilfeller, vi snakker om et mønster der amerikanerne bruker alle midler for å sikre sine interesser. Dette er den virkelige «America first»-mentaliteten.

Erna Solberg skal nå ha fått forsikringer om at USA sluttet med å spionere på sine allierte i 2014. Det er selvsagt utillatelig naivt av Solberg å tro på slike forsikringer, om hun faktisk gjør det. USA har nemlig ingen venner – stater har ikke venner, bare interesser. Det er realpolitikeren Henry Kissinger som har formulert denne erkjennelsen i en av sine memoarer, noe norske politikere bør legge seg på minnet.

«America has no permanent friends or enemies, only interests»
– Henry Kissinger: The White House Years, 1968-72

Derfor må norske politikere slutte å betrakte USA som venner, hvis vi med dette «vennskapet» forventer å få ærlighet og lojalitet tilbake. Aller helst bør Norge holde avstand til amerikanerne, og ikke la oss bruke i deres spill. Men det er vel for mye å håpe på fra Solberg & co, selv etter at NSA har trengt inn i hennes intimsfære.

Norske politikere må snarest lese Jon Hellesnes lille bok «NATO-komplekset. Om militærpolitikk, atomvåpen og norsk USA-servilitet». En av Hellesnes poenger er at det for et lite land alltid er farlig å være alliert med en stormakt. Det skaper en asymmetrisk militærallianse. En stormakt har rett og slett andre interesser enn et lite land. Dette er helt i samsvar med det den tidligere amerikanske presidentrådgiveren Zbigniew Brzezinski skriver om små NATO-land i boken «The Grand Chessboard». En karakteristisk Brzezinski-uttalelse er sitert i boken «Dovre faller» (Oslo 2014, s. 225):

«Den brutale sanninga er at Vest-Europa, og i stigande grad Sentral-Europa, i det store og heile er og blir eit amerikansk protektorat, med allierte statar som liknar på tidlegare vasallstatar og skattland.»

De mest USA-servile i mainstream-media og i den norske politiske eliten aksepterer tydeligvis denne «Brzezinski-doktrinen». Vasallstater (som Norge) må bare akseptere alt føydalherren (USA) finner på. Det må være derfor regjeringen tilsynelatende nøyer seg med en diplomatisk samtale og lar USA slippe unna med spionasje, uten at det får noen som helst konsekvenser.

Hva har amerikanerne på norske politikere?

Vi andre kan jo være så freidige å spørre: Hva har amerikanerne på norske toppolitikere etter å ha spionert på dem i årevis? Er det ikke sannsynlig at USA bruker de samme mafiametodene mot Norge som de har gjort mot Danmark?


Vi ser at USA i stadig større grad tar seg til rette i Norge. De presser seg på. Det er ikke Norge som har bedt om en havn for amerikanske atomubåter i Tromsø, det er USA som krever det. Det er heller ikke Norge som har bedt om en ny forsvarsavtale der USA etablerer seg med militærbaser på Sola, Rygge, Evenes og Ramsund, dette skjer på amerikansk initiativ. Vi skal tydeligvis bare venne oss til at amerikanske langdistanse bombefly opererer fra norsk jord, villig eskortert av norske kampfly. Regjeringen takker og bukker, hvorfor?

Hvilke mafiametoder utsettes de for når de aksepterer dette?

Imens nekter regjeringen å undertegne FNs atomvåpenforbud, selv om et overveldende flertall – 78% ! – av folket ønsker det. Er det noe annen grunn enn et diktat fra USA som hindrer oss i å undertegne? Vi vil heller ikke vite om amerikanske atomubåter har atomvåpen om bord når de anløper norsk havn, vi velger å snu oss bort og se en annen vei. Vi spør ikke om noe, vi er nemlig redd for svaret.

4 kommentarer om “Mafiametoder mot allierte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s