Du er blokkert

Du er blokkert … og tjue andre innsikter fra utsiden av Media City Bergen.


Når Øystein Bogen blokkerer deg på Twitter kan du forvente julekort fra Vladimir Putin.

***

Bråkjekke utenriksreportere i TV2 er mentalt herdet etter oppdrag i krigssoner. Å bli motsagt på Twitter blir likevel for tøft.

***

Journalister som søker seg til sjefskurset på Forsvarets Høgskole frasier seg all integritet. På den annen side åpner det seg nye karrieremuligheter.

***

Julian Assange avslørte amerikanske krigsforbrytelser i Afghanistan og Irak, men fortjener visstnok ikke å bli kalt journalist. Morten Myksvoll er derimot en ekte journalist, for han ønsker enda mer krig mot Syria.

***

Det er ikke mulig å få inn et tilsvar til Morten Myksvolls kommentar i Bergens Tidende. Avisen har ikke kapasitet til å faktasjekke kritikken. Redaktørene forventer høyere bonuser i år.

***

Utenriksstoffet i norske medier er faktasjekket av NATO for at folk skal forstå sitt eget beste.

***

Kommentator Eirin Eikefjord i BT kalte Julian Assange «en paranoid og narsissistisk klovn som står i ledtog med Russland». Dermed fikk hun jobben som politisk redaktør og plass i Abid Rajas Ytringsfrihetskommisjon.

***

Norske journalister var massivt imot Donald Trump fordi han fortalte så mange løgner. Norske journalister er vant til å kunne stole på at amerikanske presidenter snakker sant.

***

Donald Trump var uegnet som amerikansk president fordi han vegret seg mot å betrakte Russland som en hovedfiende. En skikkelig president må være villig til å utslette alt liv på planeten i en krig mot Russland.

***

Å gå inn for ensidig nedrustning er farlig og direkte uansvarlig. Ansvarlige politikere stiller seg bak NATOs doktrine om førstebruk av atomvåpen.

***

Oppfølgingsspørsmålet som NRK Urix aldri stilte Jens Stoltenberg i 2018: «Du sier om Libya-bombingen at du ville ha gjort det samme igjen. Si meg, er du psykopat?»

***

Jens Stoltenberg mener det er for tidlig å trekke seg ut av Afghanistan. Han mener det også er for tidlig å trekke seg ut av Irak. Vi må lære av våre feil, det var en tabbe å trekke seg ut av Vietnam.

***

Når Ine Søreide Eriksen snakker om «krisehåndtering», og refererer til «operasjonen» i Libya, er dette fagterminologi til internt bruk i det norske krigskabinettet og for medlemmer av Stortingets presselosje. Hun refererer altså til en fullskala bombekrig i regi av NATO, med støtte fra islamistiske fremmedkrigere på bakken.

***

Når Ine Søreide Eriksen uttaler at «operasjonen i Libya var på mange måter svært godt gjennomført. I Norge er vi med god grunn stolte av vår innsats», så er det naturlige oppfølgingsspørsmålet fra journalister: «Si meg, er du psykopat?«

***

Hvis Bashar al-Assad gifter seg med Michelle Obama og lanserer et dronekrigsprogram for å likvidere terrorister i Nord-Amerika blir han en kandidat til Nobels Fredspris.

***

USA har droppet minst 326.000 bomber over land i Midtøsten og Afrika siden 2001. Nobelkomiteen har en enkel jobb i år.

***

Journalister i NRK og TV2 behøver ikke å reise på reportasjeturer til Venezuela, eller andre land som står opp mot amerikansk imperialisme. De kan bare holde seg hjemme og lese høyt fra amerikanske aviser slik de vanligvis gjør.

***

Imperialisme var noe de holdt på med i forrige århundre. I dag har vi menneskerettighets- og bistandsorganisasjoner og pr-rådgivere med presseerfaring som bruker smart power for å oppnå det samme.

***

At det iranske prestestyret ser på USA som Store Satan kan underbygges med solid empiri. Det styrker oppfatningen av at teologi faktisk er en vitenskap.

***

Problemet er ikke krig og sult, det lever vi godt med. Problemet er stater som motsetter seg den liberale verdensorden slik den ble diktert av USA etter 2. verdenskrig.

***

En kommentar om “Du er blokkert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s