Are You Ready?

Are You Ready? er en hybrid tv-serie, en collage av ulike formmessige språk, som gjennom fiksjon og surrealisme formidler en større fortelling basert på ulike forskningsrapporter, personlige observasjoner og lekne fortellergrep.

Spartakus.no legger ut den første av syv episoder av TV-serien Are Your Ready? – «The Resurrection». Hver av de etterfølgende episodene sammenfaller med fullmånesyklusen og vil også kunne sees her.

Serien er skapt av kunstnerduoen Gitte Sætre og Frans Jacobi. Målsetningen med Are You Ready? er å undersøke om det er mulig å utvide våre tanker slik at vi ser omverden med et dekolonisert blikk, avlære kulturen hvor mennesket har satt seg selv i sentrum.

areyouready.tv – seriens nettside

Are You Ready? er en fabel, en kort fortelling som inneholder en moral. Opp gjennom historien har fabelen blitt benyttet som en effektiv metode for å formidle noe stort og komplekst. Hovedpersonen heter Den Levende Ulevende Overvåkningspoet (gjenfødt Skjolden, 2020). Karakteren er et dødt tre fra de dypeste av de dype norske fjorder. Gjenoppstått i vannet nedenfor en av tidenes største filosofer innen logikk, bevissthet og språk – Ludwig Wittgenstein.

En viktig referanse for prosjektet er boken «Hva skal vi gjøre med hjernen vår» av den franske forfatteren Catherine Malabou, som tar opp spørsmål innen biologi/nevrologivitenskapen, filosofi og det politiske. Boken henviser til at hjernen vår er plastisk, det vil si at den er under konstant utvikling og at den både kan være passiv og motstandsdyktig. Her ligger det et politisk og individuelt potensial som Are You Ready? ser nærmere på.

Prosjektet knytter seg direkte til dagens klima- og miljødebatt og representerer oppfatningen av at omstilling handler like mye om en mental forvandlig som det handler om å bevege seg vekk fra vår avhengighet av fossile ressurser og vår tiltro til ny teknologi og ulike maktovergrep.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s