Norges krig mot Syria

«Det at «folk flest» ikke kjenner til at Norge fører krig mot Syria viser rett og slett hvor effektiv kamuflasjen av denne krigen er».

Med boken «Norges krig mot Syria» tar Lars Birkelund et oppgjør med den gjengse oppfatningen av krigen som har pågått siden 2011. Det viser seg at det meste av det du har blitt fortalt ikke tåler et kritisk lys.

Men har Norge erklært krig mot Syria? «Kriger blir ikke lenger erklært, de blir tvert imot kamuflert som humanitære intervensjoner, som «hjelp» og lignende», sier Birkelund. Vi har hørt at krigen i Syria begynte som et fredelig og rettferdig opprør mot en diktator, og at opprøret utviklet seg til en «borgerkrig». «Fredelige demonstrasjoner i Midtøsten av alle steder? I Syria, der rasende islamister angrep og satte fyr på Norge og Danmarks ambassader i 2006, der det tidligere hadde vært flere væpnede opprør, også på 2000-tallet?».

Boken er politisk krutt. En øyeåpner. Litt som Ola Tunanders bok om Libyakrigen, der «sannhetene» viser seg å være løgner skapt for å tjene bestemte politiske formål. Til slutt er det lite av det vi trodde om krigen som holder vann.

Spartakus.no har gjort dette intervjuet med Lars Birkelund:

7 kommentarer om “Norges krig mot Syria

 1. Norges krig mot Syria, for en vits. Og hva er det Syria har som vi så gjerne vil ha? Sand? Terrorister? Kameler? Jeg blir kvalm av nordmenn som påstår at bittelille Norge er i stand til å starte en krig mot noen.

  Jeg skulle ønske vi var store nok til å starte en krig mot Syria, da burde vi ha gått inn i Syria raskest mulig og fjernet det terrorist-reiret fra alle kart en gang for alle. Verden hadde kun blitt et bedre sted. Men Norge er en liten landsby som ligger klemt imellom havet og Sverige. Så vi har ikke noe vi skulle ha sagt. Norges krig mot syria, ta deg en bolle og en kopp kaffe Birkleund. Du fantaserer, du fyller bøker med løgn og selger det til folk som er dumme nok til å kjøpe. Og dumme folk finnes det desverre mer enn nok av i Norge.

  Liker

  1. Boken er det motsatte av løgnaktig, den er tvert fyllt av veldokumentert kritikk av den «vedtatte sannhet» om Syriakrigen. Hadde du lest boken hadde du i det minste hatt et grunnlag for å kritisere.

   Liker

  2. Det er ikke krig, sa Bondevik da han bomba Kosovo. Det er ikke kri, sa Stoltenberg da han bomba Libya. Du er altså i dårlig selskap. Dessuten: hvis Syria hadde gjort dette mot Norge hadde du sagt at det var krig.

   Og hvem har sagt at Norge starta krigen? I alle fall ikke jeg.

   Liker

  3. For mesteparten av befolkningen, som svelger propaganda fra NRK, er det lett å unngå virkeligheten, for budskapene som blir servert som sannhet.
   Å forandre syn, eller granske det som blir servert. Betyr at en må komme med innrømmelser, som sitter i en programmert hjerne. Dette krever noe av en. Ikke minst innrømmelser om at en ikke er så velinformert.
   I gamle DDR, risikerte en å bli anmeldt av sine egne, eller kollega. I tillegg fikk en goder, hel til en oppdaget hva en var med på. Og satt i klisteret. Kanskje arrestert, da det ikke var bruk for ens svikefulle tjenester. Vi er på full fart inn i et sånt system, som gradvis blir godtatt av velmenende innbyggere med gode intensjoner. Sånne som får sin informasjon fra kilder som er sikre.
   Et tips er å lese boken Gulag Arkipelet av Alexander Solsjenitsyn. Som etter Sovjetunionens fall ble pensum på skolen i Russland. For å unngå å gå inn i samme fellen som folket opplevde med Stalin, og hans etterkommere.

   Liker

  1. Tunanders bok er obligatorisk lesning for de som vil lære noe om hvordan de nye krigene skapes og hvordan opinionen manipuleres til å støtte dem. Boken er ellers refert til i andre artikler her på Spartakus.no. Ola Tunander har fått tilbud om intervju, men han har foreløpig takket nei.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s