Gladnyheter fra «Ondskapens akse»

Lars Birkelund står bak facebookgruppa «Gladnyheter fra Ondskapens akse», der han sprer positiv informasjon og gladnyheter fra land som ellers får mye dårlig omtale.

Navnet spiller på at George Bush i 2002 utnevnte Irak, Iran og Nord-Korea som en «Ondskapens akse». Senere samme år utvidet John Bolton «aksen» med Cuba, Libya og Syria. Da den samme Bolton ble sikkerhetspolitisk rådgiver for Donald Trump i 2018 kalte han Cuba, Venezuela og Nicaragua for «a troika of tyranny«.

Disse landene forbindes med sine ledere. Men hvorfor skal millioner av vanlige mennesker i disse «onde» landene måtte lide fordi våre ledere ikke liker deres ledere? Birkelund kaller gruppa «et fredsprosjekt». Han ønsker å motvirke den ensidige propagandaen som rettes mot disse landene, uten at han dermed går god for styresettet eller lederne deres.

En kommentar om “Gladnyheter fra «Ondskapens akse»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s