Podcast: Kampanjen mot Syria

Å demonisere fienden er sentral i all krigspropaganda. Dessverre har propagandaen skapt en feil forståelse av Syriakrigen. Det er ikke en borgerkrig som pågår, men en krig med massiv utenlandsk innblanding.

Denne episoden av Antikrigspodcasten handler om Syria, den siste uavhengige og sekulære staten i den arabiske verden. Med sin anti-sionistiske profil har de ikke bøyd kne for Israel, men har vært en viktig støttespiller for palestinerne. Derfor har både Israel og USA stor interesse av å destabilisere landet, og helst kvitte seg med dagens styre.


Opprøret som startet i 2011 utviklet seg raskt til full krig. Vesten hevder å støtte «moderate opprørere» i Syria, men i realiteten støtter de seg på islamistiske militser, som for en stor del består av jihdistiske fremmedkrigere. Norge spiller også en rolle her, ved at vi har gitt opplæring til en syrisk milits i Jordan. Det er god grunn til å hevde at Norge har brutt folkeretten. Det er på tide å innse at Assad og hans styre har vunnet krigen, og kreve en slutt på sanksjoner og krigføring som har bragt død og lidelse til millioner av mennesker.

Du kan høre alle episodene på SOUNDCLOUD og trykker du «Follow» blir du varslet når nye episoder legges ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s