BT hyller ulovlig likvidasjon

Mange har reagert på Morten Myksvolls kommentar i BT lørdag 4. januar, der han hyller likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad.

(dette leserinnlegget ble sendt til Bergens Tidende 6. januar. Etter tre dager med venting og purring ble innlegget refusert med standardbegrunnelsen: «Dessverre er tilstrømningen av innlegg til debatt- og kronikksidene så stor at vi er nødt til å si nei takk til det aller meste. Av den grunn greier vi ikke å finne plass til innlegget ditt denne gang»).

 
Mange har reagert på Morten Myksvolls kommentar i BT lørdag 4. januar, der han hyller likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad. Det er nærmest oppsiktsvekkende at avisen kan holde seg med en politisk kommentator som så suverent neglisjerer internasjonal lov og rett.

Til orientering: Den amerikanske presidenten har faktisk ikke lov å beordre drap på sine politiske fiender etter eget forgodtbefinnende. Generalen var heller ikke den eneste som ble myrdet. 9 andre personer ble likvidert sammen med ham. Det gjør denne forbrytelsen enda verre. Dronedrapene var ren statsterrorisme i amerikansk regi.

FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard, var raskt ute og kalte likvidasjonene «ulovlig» og et brudd på folkeretten. Alle som ønsker en verden styrt av et felles sett av rettsregler må ta avstand fra slike likvidasjoner.

Kommentaren er ellers et eksempel på politisk dumskap som likner veldig på ren krigspropaganda. Myksvoll er så USA-lojal at han lenker til en tweet fra utenriksminister Mike Pompeo! Der hevder den tidligere CIA-direktøren at irakere danset i gatene av glede da drapene ble kjent. Pompeo er ellers husket for utsagnet «We Lied, We Cheated, We Stole» om sin tid i CIA.

Få andre enn BTs kommentator skjønner hvordan disse drapene kan føre noe godt med seg. Over hele verden er folk nå redde for at disse likvidasjonene skal føre til en storkrig. Myksvolls kommentar er direkte uansvarlig, all den tid den gir leserne inntrykk av at utenomrettslige likvidasjoner er helt greit.

Terje Alnes

2 kommentarer om “BT hyller ulovlig likvidasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s