Ikke minstemål på AP-representanter

Å stemme mot Nato-bombing er en ”jålete punktmarkering”, i følge gjenvalgt Stortingsrepresentant for AP Jette Christensen.

I et portrettintervju med Klassekampen 2. september blir vi bedre kjent med Jette Christensen. Som 18-årig AUFer talte hun frimodig Torbjørn Jagland, og den norskstøttede invasjonen av Afghanistan, midt imot. Men det er lenge siden det.

Nå er Christensen sosialisert inn i rollen som norsk Stortingsrepresentant, etter å ha møtt fast på Tinget siden 2010. Uttalelsene hun kommer med er oppsiktsvekkende:

 

”Hun satt selv på Stortinget da støtten til Nato-bombingen av Libya ble banket gjennom, med minimal debatt, våren 2011.

– Jeg stemte for bombingen som alle andre. Men personlig støttet jeg jo ikke bombingene. Problemet med Norge er jo at det ikke er debatt om utenrikspolitikk.

– Men er ikke det og ditt ansvar som politiker også?

– Det er jo det. Men jeg kan jo ikke snakke om det til folk som ikke vil skrive om det. Det er generelt altfor liten diskusjon om Norges rolle ute.

– Men hvordan ser du på den 18 åringen som snakket mot Jagland kontra den profesjonelle stortingspolitikeren som stemte for bombingen av Libya i 2011?

Poenger er: Jeg tror ikke på sånne jålete punktmarkeringer. De beveger ingenting. Jeg er ikke i politikken for å være jålete. Det er sikkert gøy å stå på plenen eller reise til Palestina for å piske opp stemningen slik at du får et bilde i avisa, men det beveger ikke samfunnet.”

Siden intervjuet sto på trykk for snart to uker siden, og Christensen selv ikke har korrigert det, må sitatene være korrekte.

Å være krigsmotstander som stemmer mot norsk NATO-bombing i Libya er ”jålete punktmarkering.” Å ”reise til Palestina for å piske opp stemningen” er heller ikke noe Jette Christensen kommer til å gjøre. Såpass har hun lært etter 7 år i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Her har vi i realiteten en representant som har abdisert. Hun har redusert seg selv til stemmekveg for partiledelsen og frasagt seg alt personlig ansvar.

med støre
I følge politiske kommentatorer var Jette Christensen en statsrådskandidat før valget

Det er ikke rart at Bergens Tidende før valget pekte på henne som en av svært få statsrådskandidater fra Vestlandet, i en mulig ny Støre-regjering. Det er slikt stoff fremtidige AP-statsråder er laget av. Vi må huske at selv NATO sin generalsekretær har vært AUFer.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s