Ikke minstemål på AP-representanter

Å stemme mot Nato-bombing er en ”jålete punktmarkering”, i følge gjenvalgt Stortingsrepresentant for AP Jette Christensen.

I et portrettintervju med Klassekampen 2. september blir vi bedre kjent med Jette Christensen. Som 18-årig AUFer talte hun frimodig Torbjørn Jagland, og den norskstøttede invasjonen av Afghanistan, midt imot. Men det er lenge siden det.

Nå er Christensen sosialisert inn i rollen som norsk Stortingsrepresentant, etter å ha møtt fast på Tinget siden 2010. Uttalelsene hun kommer med er oppsiktsvekkende:

 

”Hun satt selv på Stortinget da støtten til Nato-bombingen av Libya ble banket gjennom, med minimal debatt, våren 2011.

– Jeg stemte for bombingen som alle andre. Men personlig støttet jeg jo ikke bombingene. Problemet med Norge er jo at det ikke er debatt om utenrikspolitikk.

– Men er ikke det og ditt ansvar som politiker også?

– Det er jo det. Men jeg kan jo ikke snakke om det til folk som ikke vil skrive om det. Det er generelt altfor liten diskusjon om Norges rolle ute.

– Men hvordan ser du på den 18 åringen som snakket mot Jagland kontra den profesjonelle stortingspolitikeren som stemte for bombingen av Libya i 2011?

Poenger er: Jeg tror ikke på sånne jålete punktmarkeringer. De beveger ingenting. Jeg er ikke i politikken for å være jålete. Det er sikkert gøy å stå på plenen eller reise til Palestina for å piske opp stemningen slik at du får et bilde i avisa, men det beveger ikke samfunnet.”

Siden intervjuet sto på trykk for snart to uker siden, og Christensen selv ikke har korrigert det, må sitatene være korrekte.

Å være krigsmotstander som stemmer mot norsk NATO-bombing i Libya er ”jålete punktmarkering.” Å ”reise til Palestina for å piske opp stemningen” er heller ikke noe Jette Christensen kommer til å gjøre. Såpass har hun lært etter 7 år i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Her har vi i realiteten en representant som har abdisert. Hun har redusert seg selv til stemmekveg for partiledelsen og frasagt seg alt personlig ansvar.

Det er ikke rart at Bergens Tidende før valget pekte på henne som en av svært få statsrådskandidater fra Vestlandet, i en mulig ny Støre-regjering. Det er slikt stoff fremtidige AP-statsråder er laget av. Vi må huske at selv NATO sin generalsekretær har vært AUFer.

2 kommentarer om “Ikke minstemål på AP-representanter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s