Stopp bombingen av Syria!

Rødt Hordalands 1. kandidat Jeanette Syversen holdt appell på Torgallmenningen i dag.

Også Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Stopp NATO og Attac holdt appeller.

Jeanette Syversens appell:

Vegard Holtås (Rød Ungdom) sin appell:

 

Les hele Jeanette Syversens appell:

Tusen takk til SU for et flott initiativ til en, beklageligvis, helt nødvendig demonstrasjon mot krigen og bombingen i Syria. Eg vil også takke for invitasjon til å holde appell her i dag. Og ikke minst tusen takk til dokker som møter her i dag.

Dokker som e her i dag gjør en enormt viktig jobb ved å vise med hele dokker – at krig og bombing ikke skal aksepteres. Det e av enorm og helt avgjørende betydning at vi står opp mot makter som begår overgrep. Uansett hvor godhjertet makten selv hevder å være. VI må huske at Bush med NATO lojalitet gikk til angrep på Irak i 2003,basert på løgner, i et geopolitisk spill om tilgang til profitt! Angrepet på Libiya som hadde støtte av en rødgrønn regjering, var med på å destabilisere midtøsten videre. Det vi ser i Syria nå, er forlengelsen av den såkalte krigen mot terror. Og vi ser bare mer terror! Mer desperasjon, fsmilier på flukt og grusomme skjebner!

Vi skal ikke akseptere at sivilsamfunn bombes i stykker!
Vi skal ikke akseptere at mennesker bombes til døde!
Vi skal ikke akseptere drap på uskyldige sivile – – et dødt menneske er et dødt menneske, livet er slutt, uansett hvilke type våpen som er brukt!

Krigen i Syria er også en propagandakrig der det gjelder å fremstille den andre part som ond, etter min mening er du ond i det øyeblikket du dreper sivile! Uskyldige mennesker er de som må bøte med livene sine, når stormaktene på lag med kapitaleliten sloss om kontroll over jordens naturressurser. For begynner vi å sammenligne overgrep som begås så er det lett å se at overgrep som ikke truer vesten sine økonomiske interesser og – eller strategiske posisjoner, «godtas» av våre makthavere. Vi skal ikke dra langt vekk fra Syria sine grenser, før vi finner daglige overgrep mot sivile. Israels overgrep mot Palestinerne er en av verdens lengste og fortsatt pågående systematiske overgrep begått av en statsmakt, likevel får de fortsette sine overgrep mor det palestinske folk, med støtte fra bl.a. USA og Norge. Det er også lett å trekke paralleller fra Syria til Libya, Libyakrigen, en krig der Norge sendte ut soldater for å drive vold og terror i et land som ikke hadde påført oss noen skade. Vi visste den gang, og har fått det bekreftet ettertrykkelig i ettertid, Vestens formål, var ikke å trygge sivilbefolkningen, det var å få avsatt en brysom statsleder som ikke lot deg diktere av Vesten, i tillegg ville Vesten ha økonomisk kontroll over ressursene i landet. Og vinnerne satt trolig igjen med stort krigsutbytte, det har blitt uttalt at Frankrike alene satt igjen med over 35 % av Libyas oljeressurser. I dag er Libya kastet ut i kaos, der forholdene for innbyggerne har blitt betydelig forverret etter vestens krigsherjinger. Og åpen slavehandel av mennesker på flukt er et faktum!

Vi kan så spørre oss, er det en slik tilstand vesten ønsker Syria skal befinne seg i, i lang tid fremover? Vest-Asia/Midt-Østen er strategisk viktig å ha kontroll på for Vesten, det forteller historien oss, for stormaktene Frankrike og England dreide første verdenskrig seg om å få kontroll på land og naturressurser i regionen. Kolonimakten England, hadde lang erfaring med å skape splid og splittelse etter kulturelle og religiøse skiller. Det er en oppgave Vesten har fortsatt med, og som pågår til fulle i dag.

Rødt mener at Norge må hente hjem soldatene fra Syria/ Jordan, den siste opptrappingen med den ulovlige bombingen i Syria, utført av USA, gjør det enda mer prekært å få hentet de hjem umiddelbart. Det å ha soldater utplassert, undergraver forsøkene på å få i stand en våpenhvile og politisk løsning på krigen i Syria, det er også en støtte til Trumps illevarslende krig mot sivilbefolkningen i Syria og Irak under dekke av av krig mot IS. Regjeringen overlater til ledelsen i den USA-styrte koalisjonen å bestemme hvilke syriske opprørere Norge skal støtte, sjøl om det er overveldende sannsynlig at det vil dreie seg om jihadistiske grupper med tilknytning til Al-Qaeda.

MEGA bomben som USA, under Trump sin ledelse, slapp over Afghanistan viser at vi har en makthaver i USA som ikke vil basere sin politikk, på at verden skal være et fritt og demokratisk sted å leve, tvert imot, er han villig til å ta alle midler i bruk for å oppnå det motsatte. En slik makthaver, og et regime som utøver en slik politikk, kan vi ikke på noen måte støtte.

STOPP BOMBINGEN AV SYRIA
HENT SOLDATENE HJEM
FRI OSS FRA TERRORORGANISASJONEN NATO SINE KLAMME KLØR!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s