MEDIEOVERVÅKERNE – ep. 3: Om Alexej Navalny, Den norske Helsingforskomité og Julian Assange

Alexej Navalny døde 16. februar i en russisk fangeleir, under uklare omstendigheter. Vestlige leder var raskt ute og la skylden på Vladimir Putin. Men hvem var egentlig Alexej Navalny, og hva sto han for politisk?

«Tilfeldigvis» ble dødsfallet kjent samme dag som den årlig sikkerhetskonferansen i München åpnet, og «tilfeldigvis» var Julia Navalny, Alexej Navalnys enke, der. Timer etter at nyheten om dødsfallet var kjent sto hun på scenen. Der fikk hun stående applaus etter sin appell, hvor hun ba verdenssamfunnet samle seg mot Russland.

Den norske Helsingforskomite
har siden 1970-tallet nytt en privilegert posisjon, som ufeilbarlige «eksperter» på menneskerettigheter med en helt unik integritet og kompetanse, som sikrer dem lett adgang til mediene.

Hvem representerer de? Og hvem betaler lønnen til de mange ansatte? Fremtredende representanter for Helsingforskomitéen bruker tid og krefter på å forsøke å begrense ytringsfriheten og true den akademiske friheten i Norge.

Helsingforskomitéens Aage Borchgrevink har også bidratt med  mye desinformasjon om Julian Assange. Denne uken ble den siste rettshøringen i utleveringssaken mot Assange holdt i London. Julian Assange selv var for syk til å møte.

Mens norske regjeringer flere ganger ba Russland løslate Navalny, har ingen norske utenriksministre henvendt seg til verken Storbritannia eller USA og bedt om benådning av Assange.

7 kommentarer om “MEDIEOVERVÅKERNE – ep. 3: Om Alexej Navalny, Den norske Helsingforskomité og Julian Assange

  1. NRK skriver at spesialenheten har henlagt saken etter at en 40-årig mann døde etter et «illebefinnende» i arresten i Tromsø i fjor. NRK skal ha honnør for at de ikke antyder at Putin har drept ham. (Navalny skal forresten ifølge den ukrainske sikkerhetssjefen Budanov ha dødd av tromboemboli.) Ellers skriver både NRK og KK at 100 mennesker ble drept i matkø. Det skulle f_en meg bare mangle at de rapporterer det! KK forsikrer i dag at Putin truer med atomvåpen og bebuder at Rødt skal slutte å krangle med AP. Tvi vøre!

    Er det noen som melder om gladnyheten fra UK? At Galloway vant en brakseier i et suppleringsvalg? «George Galloway began his victory speech on Friday morning with these words: “Keir Starmer: This is for Gaza!” » Galloway har stiftet et «Workers’ Party of Britain» etter å ha blitt hevet ut av Labour sammen med Corbyn of flere andre. Galloway lover bråk for etablissementet i UK. Se: https://consortiumnews.com/2024/03/01/galloway-back-in-parliament-declaring-duopoly-defeated/

    Liker

  2. Spartakus fortener meir enn 184 abonnentar. Heldigvis har nettstaden fleire lesarar!

    Svært nyttig informasjon om kven som betalar Helsingfors-komiteen. Budsjettet er offentleg, men rekneskap vil komiteen ikkje ut med. Birkelund kom i skade for å seia 59 tusen millionar. So gale er det ikkje. Men 59 millionar er ille nok for ein Trollfabrikk.

    Eg ser fram til episode nr. 4! gjerne med 184 tusen abonnentar.

    Takk for strålande arbeid!

    Venleg helsing

    Torfinn Slettebø

    Liker

  3. Når våre utenriksministre er mest opptatt med å slikke rumper blir det liten tid til annet. Det gjelder jo også Nato-quislingen vår!

    Liker

Legg igjen en kommentar