Er våpen den eneste veien til fred?

Hendrik Weber har gjort et intervju med meg for sin YouTube-kanal, der jeg presenteres som politisk skribent og aktivist.

Vi snakker om våpenforsendelser til Ukraina og troen på at flere våpen kan gi Ukraina en militær seier. De siste lekkasjene fra Pentagon sier at en ny ukrainsk offensiv neppe vil lykkes, og at en militær seier er lite sannsynlig. Skal vi da fortsette å sende våpen, eller skal vi jobbe for våpenhvile og fredsforhandlinger for å spare menneskeliv?

Vi snakker om krigspropagandaen vi utsettes for og som gang på gang bidrar til å legitimere kriger på løgnaktig grunnlag, kriger som uten unntak ender i fiasko, og med enorme menneskelige omkostninger som resultat.

Vårt selvbilde av Norge som en fredsnasjon er falskt. Siden 1999 har Norge deltatt i en serie krigen der konsekvensene har vært død, lidelse og tragedier for de land vi har invadert. Vi må stå opp mot krigspropagandaen og begynne å engasjere oss i fredsarbeid. Vi har nå åpnet opp for amerikanske militærbaser på norsk jord, et bidrag til økt militarisering og økt krigstrussel i våre nærområder.

Jeg presenterer Antikrigs-Initiativet, som vil bygge en bred og folkelig bevegelse mot krig, og som kjører frem FN-pakten som et veikart for fred, i motsetning til «den regelbaserte verdensorden» som er diktert av USA og som norske politikere i dag slutter opp om.

4 kommentarer om “Er våpen den eneste veien til fred?

 1. Skal vi være redd for att «Dersom Ukraina taper mot Russland så kan andre land bli neste offer? Svaret er definitivt nei.

  Så lenge Norge ikke er en direkte deltager i ett angrep på Russland kan nok folk sette haglebørsa i skapet igjen! 😂 Men dersom Norge utgjør en direkte fare for Russland i ett angrepskrig, nettopp mot Russland! tror jeg ikke det hjelper med en haglebørse. Men Russland har ingen interesse av og angripe være seg Norge eller andre land i Europa.

  Stortingets politikere må slutte å spre krigpsykose og unødvendig eskalerende skrekkpropaganda. USA og NATOs koloniale imperialistiske interesser har ført deres angrepspakt NATO opp mot de Russiske grensene. Dette tross lovnader om og ikke ekspandere øst for Tyskland, og senere ikke i de tidligere sovjetiske republikkene. Tross Russernes siste melding til USA, NATO og vestmaktene om Russlands sikkerhetsbekymringer omkring NATOs interesse av og få inn Ukraina i alliansen, så nonchalerte de dette helt.

  Så det er ikke bare den Ukrainske juntaens terrorbombing av de østlige delene i over 8 år som var årsaken til Russernes innmarsj i Ukraina våren 2022. Dette i tankene når man også vet att USA og vestmaktenes interesse har siden NATOs dannelse hele tiden vert og ødelegge Russland. Men ingen har til nå lykkes, ikke en gang Napoleon klarte det, ja selv Svenskene måtte en gang fly som en flokk muldvarper hjem igjen. 😆

  Nei USA og NATO kommer heller aldri til å lykkes å ta Russland i vår tid. Resultatet av ett slik forsøk med dagens krigsteknologi vil bli skremmende og meget katastrofalt for hele vår planet og alt som lever på den.

  På grunn av EUs utpregede russofobiske, rasistiske og hatske beteende ovenfor Russland og Russere generelt så har Europeisk økonomi fått en reell knekk, prisene på det mest nødvendige stiger faretruende og all miljøpolitikk har blitt satt på pause. Russerhatet er viktigere enn arbeidet for å redde miljøet og vår planet!

  Det Norske storting støtter fascismen i Ukraina med milliarder av Norske skattekroner og våpen, alt dette på bekostning av egen befolknings vel og ve. Flere og flere Norske borgere må tigge/hente mat mv på de ulike utdelingsplassene arrangert av frivilligheten rundt i Norge.

  Ketil Ervik.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s