Bjørn Nistad på ukrainsk dødsliste

Den amerikanske kongressen finansierer en organisasjon kalt «Ukrainsk senter for bekjempelse av desinformasjon» (CCD), med formål å «motvirke russisk desinformasjon». Dette senteret har laget en liste over påståtte forrædere, som patriotiske ukrainere føler at de har grønt lys til å myrde.

Profilene til mange personer på «hitlisten» har blitt lagt ut på nettstedet Myrotvorets («fredsskaper» på ukrainsk), og domenenavn kan spores til Langley, Virginia, der CIA har sitt hovedkvarter. Nettstedet skal være lagret på NATOs server i Brussel.

Bjørn Ditlef Nistad har stått på listen siden 2018. Flere andre nordmenn er også oppført. Listen inkluderer slike «forrædere» som journalistene Chris Hedges og Glenn Greenwald, statsviteren John Mearsheimer, Pink Floyds Roger Waters, senator Rand Paul, tidligere presidentkandidat Tulsi Gabbard, og den gamle krigshauken Henry Kissinger, som er bekymret for utsiktene for en storkrig mellom USA og Russland.

Mange på Myrotvorets-listen er allerede blitt myrdet. Når dette skjer blir det ukrainske ordet ЛИКВИДИРОВАН (LIKVIDERT) stemplet over bildet deres med store røde bokstaver, slik det skjedde da den italienske journalisten Andrea Rocchelli og russiske Darja Dugina ble likvidert.

Hva vil norske myndigheter gjøre for å beskytte norske borgere mot slike dødstrusler fra Ukraina?

8 kommentarer om “Bjørn Nistad på ukrainsk dødsliste

 1. Dette er bare påstander. Noen av de personene som er nevnt er ikke så betydningsfulle at de ville havne på noen dødsliste. Produser dokumentasjon: vis listen som omtales.

  Liker

 2. Dette er bare påstander. Noen av personene som er nevnt kan ikke være så betydelige at de «fortjener» en plass på noen dødsliste. Hvis det er noe i dette, vis listen det er snakk om.

  Liker

 3. Norske styresmakter vil

  1 teia stille, eller
  2 avfeia påstandane som russisk propaganda, og
  3 halda fram med full støtte til Kiev-styret.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s