Drivkrefter for krig i Ukraina

Videointervju med professor Glenn Diesen om den akutte konflikten i Ukraina. Vi blir daglig fortalt at et russisk angrep er nært forestående, til tross for at Russland hele tiden har benektet at de har slike planer. Er det krefter i Vesten som faktisk ser seg tjent med en krig i Ukraina?


Ukraina-konflikten er også en propagandakrig, der vi får historien om det godes kamp mot det onde, der USA/NATO kjemper den gode striden for demokrati og Ukrainas frihet, mens Russland og Vladimir Putin er den onde makten. Hvor sannferdig er denne fremstillingen?

Det militær-industrielle komplekset har aldri vært sterkere. Vi tar for oss «krigsbevegelsen», representert ved våpenprodusenter og tenketanker, som har utviklet en forretningsmodell for påvirkning av politikere og medier. Den største tenketanken – RAND Corporation – har lagt detaljerte planer for å svekke Russland, der bevæpning av Ukraina inngår.

5 kommentarer om “Drivkrefter for krig i Ukraina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s