Filippinene, fredsprisen og pressefriheten

I dette videointervjuet med Macel Ingles – korrespondent for ABS-CBN, Filippinenes største mediekanal og aktiv i National Union of Journalists of the Philippines (NUJP), snakker vi om situasjonen for journalister på Filippinene og hvilken betydning fredspristildelingen til Maria Ressa har.

Landet er rangert som nr. 138 på Reporters Without Borders årlige pressefrihets-index. 22 journalister er myrdet siden president Duterte tok over i juni 2016, noe som gjør Filippinene til verdens åttende farligste land for mediefolk.

Bare fordi du er journalist, er du ikke fritatt fra attentat hvis du er en jævel. Ytringsfrihet kan ikke hjelpe deg hvis du har gjort noe galt – President Rodrigo Duterte

Vi snakker også om konsekvensene av president Dutertes «War on Drugs». Antall utenomrettslige drap var høyere allerede i det første året under Duterte enn under alle årene med Marcos-diktaturet. Mens narkolikvidasjonene har avtatt er motstandere av regjeringen nå i økende grad utsatt for målrettede likvidasjoner.

Hvis du vet om noen narkomane, sett i gang og drep dem selv.
– President Duterte i innsettelsestalen 30. juni 2016

Vi kommer også inn på det kommende presidentvalget, der diktatorsønnen Ferdinand «Bongbong» Marcos jr. er kandidat og president Dutertes datter Sara Duterte er visepresidentkandidat. Hvordan er det mulig at diktatorsønnen tilsynelatende nyter stor popularitet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s