Vi må snakke om Kina

Nærmest daglig får vi servert negative nyheter om Kina. Landet utpekes som en trussel mot Vesten, og en trussel mot våre «vestlige verdier». Samtidig pågår det en farlig militær opptrapping rundt Kinas grenser. Denne konfrontasjonspolitikken støttes også av Norge, som nylig har vedtatt sanksjoner mot landet.

Vi snakker med Thore Vestby fra «The Transnational Foundation for Peace & Future Research» (TFF) om Kina og hvordan Norge bør forholde seg til landet. Vi tar opp det påståtte folkemordet på uighurene i Xinjiang og de mye omtalte «demokratiprotestene» i Hong Kong.

Vestby er tidligere stortingsrepresentant for Høyre. Han gjorde seg bemerket i 2018 ved å nominere Kinas president Xi Jinping til Nobels fredspris for arbeidet med «The Belt and Road Initiative» (BRI).

4 kommentarer om “Vi må snakke om Kina

  1. Takk for tankevekkende intervju med Thore Vestby. Temaene dere tar opp burde ALLE høre om og vurdere. Særlig de som liker å gi uttrykk for å være «den 4. statsmakt.» Kunnskap og fakte er viktig og et grunnleggende element er hva verden og vi er tjent med. Som Rulle engang skrev: «Kan hende det gjelder å redde vår jord. De beste blandt dere er kalt.»

    Liker

  2. Jeg forsøkte å høre på videoen på min bærbare pc. Det ble for anstrengende fordi lyden/volumet på videoen er for lavt. Synd at
    budskapet blir borte pga (mangel på) teknikk eller at du ikke har testa ut lyden på forhånd.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s