Møt Folkediplomati Norge

Organisasjonen Folkediplomati Norge arbeider aktivt for fred og dialog mellom Norge og Russland. I det siste har bl.a. Den Norske Helsingforskomite rettet skarp kritikk mot lederen Hendrik Weber og organisasjonens virksomhet. Folkediplomati Norge har trosset norske myndigheters sanksjonspolitikk og foretatt en rekke reiser til Krimhalvøya og konfliktområder i Øst-Ukraina.

Det kan du ikke gjøre i dagens politisk klima uten å bli møtt med kraftig kritikk og mistenkeliggjøring. Den nye Biden-administrasjonen har lagt opp til en isfront mot Russland, en linje det offisielle Norge ser ut til å slutte opp om.

I denne samtalen forteller Hendrik Weber mer om organisasjonens arbeid og deres syn på dagens Russland, på Krimspørsmålet og situasjonen i Øst- Ukraina.

6 kommentarer om “Møt Folkediplomati Norge

 1. Sett i et freds-perspektiv og det faktum at USA og Russland ikke er på talefot, gjør organisasjonen «Folkediplomati Norge» en svært viktig jobb. At kritikken kommer fra Den norske Helsingforskomiteen (DNH) forundrer meg derimot ikke et sekund.

  DNH ble etablert i 1977 under den kalde krigen mellom øst og vest. DNH’s fokus var ensidig lagt på menneskerettighetsbrudd i Sovjetunionen og alle øst-land (men aldri i vest!). På den tida og langt inn på 2010-tallet var det synlig at DNH fikk solid finansiering fra den åpenlyse Russlandshateren, George Soros. I dag finnes imidlertid ingenting på hjemmesidene til DNH som kan forklare hvem som betaler lønningene til en stadig voksende organisasjon.

  Er det i det hele tatt noen som kjenner til finansieringskildene til DNH? Inntil det evt. blir verifisert, bør vi ikke være et sekund i tvil om at DNH er et rent underbruk av en eller annen amerikansk etterretnings-organisasjon (og selvsagt med max. finansiering fra lydriket Norge).

  Liker

 2. Jeg har deltatt på turen til Krim i 2019. Jeg var som barn på Krim i 1966.
  Problemene folk møter på Krim er de samme problemene folk i Syria opplever. Vesten straffer ved bruk av sanksjoner og demonisering av lederne. Folk finnes ikke som meningsbærende – hva folket mener er uvesentlig

  Liker

  1. Jeg synes de ter trist og sørgelig at våre styrende har slike stygge holdninger til et naboland som aldri har gjort oss annet enn vel. Hvordan skal det bli fredelige forhold i verden dersom en skal holde på slik?

   Liker

 3. Godt at de arbeider for fred mellom våre 2 land. Vi må ikke glemme at Russland frigjorde Finnmark. Og Putin ga medalje til sjøfolk som seilte på Murmansk under krigen. De var glemt av Norge.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s