For mye demokrati med NKP?

Blir det for mye demokrati med NKP? Norges Kommunistiske Parti (NKP) jobber nå hardt for å samle nok underskrifter for å få lov til å stille lister til Stortingsvalget i september. Partiet må ha minst 500 signaturer for å kunne stille liste i en valgkrets. Pga. korona foregår innsamlingen mest elektronisk, ved at folk må logge seg inn med elektronisk ID og signere på at NKP kan stille liste:

nkp.no/signer

At et parti stiftet i 1923, og som har deltatt i alle valg i snart 100 år, må samle underskrifter på denne måten er urimelig. Alle som mener at det er en demokratisk rettighet for et etablert parti å kunne stille til valg bør signere, uavhengig av om de tenker å stemme NKP eller ikke.

Fristen er 31. mars.

4 kommentarer om “For mye demokrati med NKP?

    1. Et parti som fikk under 5.000 stemmer på landsbasis ved forrige valg må samle inn 500 underskrifter i hver eneste av de 19 valgkretsene. Dvs. at NKP må samle minimum 9.500 (i praksis mange flere). Et splitter nytt parti kan derimot klare seg med 5.000 underskrifter på landsbasis for å kunne stille liste i samtlige 19 fylker. Så vidt jeg har forstått har NKP oppfyllt kravet i 4 valgkretser: Nordland, Sør-Trøndelag, Oslo og Hordaland. Det er bare i disse fylkene det blir mulig å stemme på partiet. i september

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s