Clare Daly tordner mot russofobien

Den irske sosialisten Clare Daly holdt et kraftfullt innlegg i EU-parlamentet tirsdag 9. februar. I løpet av 90 sekunder leverte hun et knusende oppgjør med EU-hykleriet rundt Navalnyj og Russland.

Fra talerstolen tordnet Daly mot den anti-russiske propagandaen som hun mener er skapt av det militær-industrielle komplekset, og avsluttet innlegget med utsagnet «We should be engaged in dialogue, not war”.

9 kommentarer om “Clare Daly tordner mot russofobien

 1. Nedrustning er best, men desverre har det ført til elendighet for vår del (1940). Paradoksalt nok har våpnene gitt oss fred i 75 år her i Europa og det er ganske enestående i vår historie. Skal det ha noen hensikt må alle stater ruste ned, ellers er det bare tankespinn desverre.

  Liker

  1. Du har sett ut stuevinduet og ikke registrert krig siden 1945. Vel, Norge har vært en mer eller mindre permanent krigsdeltaker siden 1999 da NATO – og Norge – angrep Jugoslavia i strid med folkeretten. Siden har vi deltatt i krigføring i Afghanistan, Irak og Libya, og vi kriger også i det skjulte mot Syria. Clare Daly angriper den krasse retorikken mot Russland som alltid skrus opp i forkant av militære konfrontasjoner (kriger) for å legitimere angressjonen i befolkningen. NATOs miitære budsjetter er ti ganger så stort som Russlands, NATO har ekspandert og flyttet militære styrker mot Russlands grenser . Norske styrker er utplassert i Lithauen!

   Liker

   1. Vi skal, så vidt jeg forstår her, være snillere i vår omtale av Putin og co. Vel, vel, du har rett i at det har vært kriger i Europa, balkankrigen hvor russiskstøttede Serbia var den mest aggressive (Srebernica, Sarajevo mm). Vi må heller ikke glemme anekteringen av Krim, som ble besatt av russerne med samme argumenter som Hitler brukte ved annekteringen av Sudetenland, senere hele Tsjekkolslovakia i 1938. Mange etniske tyskere i landet.
    De baltiske landene er vettaskremte for at de også skal bli gjenstand for et «anschloss».
    Nato er sterkest, ja, men Russland har vist tendenser til å ville ekspandere sitt landområde, noe ingen europeiske land har planer om. Dessuten har de innført en folkerettsstridighet ved å benytte soldater uten nasjonalitetsmerke (angrepet på Ukraina). Dette er synlig også i dag i Libya, hvor russiske styrker støtter opposisjonen mot den FN-støttede regjeringen. De opptrer uten nasjonalitet.
    Er gjerne med på nedrustning, men da må du også ordne opp i øst.

    Liker

   2. Etter min mening er NATO den suverent mest aggressive part, og det ikke bare i Europa, men i minst tre verdensdeler. Hadde ikke Russland tatt tilbake Krim så hadde vi sannsynligvis hatt en NATO-base der idag. Vi må innrømme at Russland også har visse sikkerhetsolitiske behov.

    Liker

   3. Utrolig at du mener verdens største land uforbeholdent kan grafse til seg av naboland etter forgodtbefinnende! Ukraina ville gjerne ha Nato medlemskap, ja, men det var aldri på tale å gi dem dette. Den største agressjonen i dag er imidlertid de kontinuerlige cyberangrepene og forstyrrelser av navigasjonshjelpemidlene for fly- og skipstrafikk. Nesten ulykker ved flynavigering i Finmark kan knyttes direkte til Russisk forstyrrelse.
    Hvis du synes dette er så uskyldig at vi egensidig må trappe ned forsvaret tror jeg naivitet er det rette ordet.

    Liker

 2. Ja, opprustning har vi holdt på med i årtier, og det har ført til kriger, død og katastrofer i mange land. Nå er det nødvendig å prøve ut en ny strategi – nedrustning og nedbygging av atomvåpen, kommunikasjon mellom verdens ledere som resulterer i vedvarende fredsavtaler!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s