The New York Times søker anti-Russland korrespondent

Når The New York Times søker ny medarbeider i Russland avslører avisen seg som et propagandaorgan for den amerikanske makten.

«Stillingsbeskrivelse: Vladimir Putins Russland er fortsatt en av de største historiene i verden.» Slik begynner annonsen der The New York Times søker etter ny korrespondent i Russland. Deretter følger en oppsiktsvekkende beskrivelse av landet der den nye medarbeideren skal jobbe:

«It sends out hit squads armed with nerve agents against its enemies, most recently the opposition leader Aleksei Navalny. It has its cyber agents sow chaos and disharmony in the West to tarnish its democratic systems, while promoting its faux version of democracy. It has deployed private military contractors around the globe to secretly spread its influence. At home, its hospitals are filling up fast with Covid patients as its president hides out in his villa.”“Not to mention, Putin ushered in changes to the constitution, so he will likely stay in power for many years to come. 
And, of course, we are on the cusp of a new, less Putin-friendly president in the US, which should only raise the temperature between Washington and Moscow.” 

Dette er avisen norske pressefolk elsker å referere til, som om den representerer det ypperste av objektiv og etterrettelig journalistikk. The New York Times skal liksom sette standarden. Men her er det tydelig for alle som kan utvise et minstemål av pressekritikk at avisen ikke er annet enn en klakør for makten.

Når USA nå får en «mindre Putin-vennlig president» forventer altså N Y Times at temperaturen mellom de to landene vil stige. Det er ikke tvil om at avisens nye korrespondent er ment å bidra til dette.

Da Russland for noen år siden lanserte en nettside på norsk, for å få fram sin versjon av virkeligheten (Sputnik News), kalte Forsvarets Høgskole nettsiden for en propagandakanal. Russlands mål med nyhetskanalen var å så splittelse i Norge og i Vesten ble det påstått.

Propaganda er jo som kjent noe fienden driver med. Våre medier, inkludert The New York Times, gir oss bare objektiv og sannferdig journalistikk.

2 kommentarer om “The New York Times søker anti-Russland korrespondent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s