Prosessen mot Julian Assange

Andre runde i utleveringssaken mot Julian Assange pågår nå i London. Rettshøringen fremstår mer og mer som en parodi, der pressen har store vanskeligheter med å følge saken. Spartakus.no har snakket med Gisle Selnes, professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen, som har detaljkunnskaper om Assange-saken som få andre og som har talt og skrevet i favør av Julian Assange i mange år.

Vi er bl.a. innom de fabrikkerte voldtektsanklagene som i ti år har svertet Assange sitt rykte, påstandene om at WikiLeaks spilte på lag med Russland i 2016 og bidro til at Hillary Clinton tapte valget, og at Julian Assange er en kriminell datahacker og ikke journalist.

Vi snakker om pressens holdning til Assange-saken fra 2010 og frem til i dag. Ser vi nå et skifte til støtte for Assange? Og hva med det politiske miljøet, hvorfor står så få norske politikere frem og støtter Assange i det som mange anser som den viktigste saken til forsvar for ytrings- og pressefrihet i Vesten?

3 kommentarer om “Prosessen mot Julian Assange

  1. Glitrende ! G.Selnes og T. Alnes.
    Saken-prosessen dreier seg nå om grunnlaget for alle «nye» demokratier i verden, som folkestyrer med talerett for alle mennesker i hvert samfunn. Særlig en talerett som problematiserer samfunnets maktbruk.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s