Ny anti-Kina organisasjon med norske politikere i styret

Venstres Trine Skei Grande og Høyres Michael Tetzschner sitter i styret for en ny internasjonal anti-Kina organisasjon, der senator Marco Rubio er sentral aktør.

 «The Inter-Parliamentary Alliance on China» er en helt ny organisasjon som ble lansert fredag 5. juni. Den presenterer seg som «en internasjonal tverrpolitisk gruppe lovgivere, som jobber for å reformere hvordan demokratiske land nærmer seg Kina.»

 

 

 

Den ledes av en gruppe med-formenn («Co-Chairs»), som er «seniorpolitikere hentet fra et representativt tverrsnitt av verdens store politiske partier.» Et nærmere blikk på styresammensetningen viser at det er politikere fra konservative og liberale partier fra 8 land, deriblant Trine Skei Grande og Michael Tetzschner fra Norge. I tillegg er Australia, Canada, Tyskland, Japan, Sverige, Storbritannia og medlemmer fra Europaparlamentet representert i styret.

Men den sentrale bakspilleren er den republikanske senatoren Marco Rubio, som for tiden er fungerende leder av Senatets etterretningskomité. Rubio, sønn av cubanske immigranter, er en iherdig anti-kommunist. Da Obama i 2014 løsnet på den amerikanske blokaden av Cuba, kunngjorde Rubio at han personlige ville blokkere enhver potensiell amerikansk ambassadørutnevnelse.

Åpen om sin forbryterske politikk

Marco Rubio har helt åpent sagt at han, sammen med den demokratiske senatoren Bob Menendez, har arbeidet for et regimeskifte i Venezuela siden 2014. Som vi vet har dette resultert i flere kuppforsøk med amerikansk støtte, samtidig som knallharde sanksjoner har rammet sivilbefolkningen på en grusom måte.

Sanksjonene som USA har innført mot Venezuela har tappet landets skjøre økonomi med over 130 milliarder dollar siden 2015, og kan ha ført til at opp mot 100.000 mennesker har dødd.

Da er det bare naturlig at nevnte senator Bob Menendez er den andre amerikaneren som sitter i styret, sammen med Skei Grande og Tetzschner. Disse er jo partners in crime fra før, all den tid den norske regjeringen støtter opp om de dødelige sanksjonene mot Venezuela.

Hule liberale fraser

I lanseringsvideoen sier Marco Rubio at Kina, under ledelse av det kinesiske kommunistpartiet, representerer en global utfordring, og at den nye organisasjonen står sammen om å koordinere responsen på denne. Målsettingen til organisasjonen er «å ivareta den internasjonale regelbaserte ordenen, opprettholde menneskerettighetene, fremme rettferdig handel, styrke sikkerhet og fremme nasjonal integritet.»

Det dreier seg selvsagt om å samle størst mulig oppslutning rundt USAs febrilske forsøk på å sikre sitt gamle hegemoni, slik at de fortsatt kan diktere «verdensordenen». At Trine Skei Grande og Michael Tetzschner stiller seg til disposisjon for en politisk forbryter som Rubio taler for seg selv. Dette er ingenting annet enn en pro-amerikansk kaldkrigsfront som gjemmer seg bak hule liberale fraser.

11 kommentarer om “Ny anti-Kina organisasjon med norske politikere i styret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s