Bli med på performance for Assange

Mandag 24. februar blir “Global Action Day for Assange and Press Freedom” markert med performance i Bergen. Bli med!

Høringen om utlevering av Julian Assange til USA starter 24. februar i Belmarsh Prison. Assange risikerer 175 års fengsel etter tiltale under Espionage Act, for å ha publisert dokumentasjon på krigsforbrytelser i Irak og Afghanistan gjennom WikiLeaks i 2010.

I den forbindelse vil Spontaneous Art Collective- Bergen, med støtte fra Davide Dormino, Antikrigs-initiativet og Courage Foundation, gjennomføre en kunstnerisk markering i Bergen.

Se pressemelding: PeformanceArt-24Feb-Mandag.

«Anything to say?» er en bronseskulptur i naturlig størrelse, der tre figurer står på hver sin stol. Den fjerde stolen er tom, fordi dette er publikums stol. Den kan vi stå på for å uttrykke oss, eller for i solidaritet å stå ved siden av Edward Snowden, Julien Assange og Chelsea Manning. Disse tre hadde mot til å si nei til global overvåkning og til løgner som fører til krig. De gjorde et stort personlig offer for å fortelle sannheten.

Screen Shot skulptur
Davide Dorminos «Anything to say?» A monument to courage

Inspirert av dette vil Spontaneous Art Collective – Bergen plassere ut stoler i det offentlige rom, nærmere bestemt på plassen mellom Bergen Offentlige Bibliotek og Bergen Storsenter mandag 24. februar kl. 16.30. I tillegg vil ulike installasjoner og musikk bidra til å gjøre dette til en minneverdig begivenhet.

Vi kan forvente at mediene forsøker å ignorere utleveringshøringen i London, og den politisk rettsforfølgelsen av Julian Assange. Dette vil vi gjøre noe med. Ved at flest mulig stiller seg på stoler synliggjøres det at Assange-saken er sentral i forsvaret av pressefriheten.

Arrangementet vil også skape oppmerksomhet rundt nominasjonen av Julian Assange, Chelsea Manning og Edward Snowden til Nobels Fredspris 2020.

Du kan ta et standpunkt – møt opp og vær med!

Pressefrihet liten

4 kommentarer om “Bli med på performance for Assange

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s