Vi er millioner: #FreeAssange

#WeAreMillions ble lansert i Bergen i dag. Dette er en stor global kampanje til støtte for den fengslede WikiLeaks-redaktøren Julian Assange, som risikerer livstid i fengsel i USA.

 

“The days when I could read and speak and organize to defend myself,
my ideals, and my people are over until I am free! Everyone else must take my place.”
— Julian Assange, fra Belmarsh Prison

 

I juni kunngjorde The Courage Foundation – #WeAreMillions – en massiv fotokampanje for å vise global støtte til WikiLeaks-redaktør Julian Assange, mens han kjemper mot utlevering til USA.

Kampanjen er lansert på nettet, men vil nå bli lansert internasjonalt som en offentlig utstilling. #WeAreMillions åpnet i Bergen i dag, og vil derfra bli presentert på alle kontinenter, i byer og på festivaler over hele verden.

Fredag formiddag startet aktivister å montere utstillingen ved Lille Lungegårdsvannet i Bergen sentrum. Senere på dagen står Bergen Media City og Nøsteboden for tur.

Aktivister2

Fotomontasjene er satt sammen av enkeltbilder der folk som støtter Assange holder opp plakater med et budskap. Støttespillerne uttrykker enkelt og tydelig hvorfor de stiller opp for Julian Assange, som USA nå krever utlevert fra Storbritannia. Utstillingen inneholder også større bilder med forklarende tekster.

 
Aktivist

 
USA vil tiltale Assange for å ha publisert hundretusener av diplomatiske og militære dokumenter i 2010. Dokumentene avslørte bl.a. omfattende drap på sivile, drap som tidligere var ukjent, og som utvilsomt er krigsforbrytelser. Trump-administrasjonen har rettet 17 anklager om spionasje mot Assange, de første noensinne mot en journalist, og han risikerer livstid i fengsel.

Julian Assange var banebrytende innenfor undersøkende journalistikk i
den digitale tidsalder, og introduserte en ny modell for anonym rapportering for varslere, en modell som alle de store medieorganisasjonene nå bruker. Forfølgelsen av Assange er forfølgelse av en fri, uavhengig presse og dens rett til å vite hva de mektige gjør i det skjulte.

Istedenfor å straffe krigsforbrytere opplever vi nå at den som varsler om krigsforbrytelser skal straffes! Millioner av mennesker synes dette er forkastelig og fundamentalt galt, og en trussel mot en fri og kritisk presse.

Publikum

 
Mange kjente personer har allerede gitt sin støtte til kampanjen. Blant disse er filmskaperne Ken Loach og Oliver Stone, vinner av Nobels Fredspris Mairead Maguire, økonomen Yanis Varoufakis, teaterregissøren Angela Richter, filosofen Slavoj Žižek, og den Pulitzer-prisvinnende journalisten Chris Hedges.

Vi er millioner som støtter Assange. Bli med i kampanjen og ta et standpunkt for pressefrihet og for Julian Assange. Utstillingene legger opp til at publikum selv kan henge opp sine egne bilder med støttebudskap for Assange.

 

WeAreMillions

3 kommentarer om “Vi er millioner: #FreeAssange

  1. Tilbaketråkk: We Are Millions | Mrsnina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s