Jan Oberg – «State of The World”

Den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Jan Oberg, medstifter og direktør for den uavhengige tenketanken The Transnational Foundation for Peace & Future Research (TFF), maner til felles samarbeid om globale utfordringer.

Oberg snakker bl.a. om den dagsaktuelle situasjonen i Afghanistan og om USAs/NATOs fiasko, om USAs nye kalde krig mot Kina, og om hvordan vestlige medier stenger ute meninger og synspunkter som går imot offisielle narrativ. TFF har nylig publisert den omfattende rapporten «Behind the Smokescreen», som tar utgangspunkt i påstanden om at det foregår et folkemord på uigurene Xinjiang.

« – Om ikke Øst og Vest kan samarbeide pga. USAs ønske om en konfrontasjonspolitikk så får vi aldri løst menneskehetens problemer; fattigdom, klima, vann, forbruksproblemet … alt som vi må løse før menneskehetens fremtid går til helvete. Om amerikanerne stiller seg i veien for det så er det ikke bare deres problem, eller Europas problem eller Kinas problem, da er det menneskehetens problem.»

2 kommentarer om “Jan Oberg – «State of The World”

  1. ‘Krig vinnes på moral – ikke med hvem som er overlegen i luften, eller med våpen generelt. ‘
    Alt en krig måtte kunne få til, vil fred få til bedre.

    ‘Kina: Ingen bibel, ingen sverd, ingen banal økonomisk pengemakt – men en langsiktig, konstruktiv VISJON på hvordan verden kan se ut i framtiden.’

    ‘Det er lokk på vestlige mainstream-media på en måte det ALDRI har vært før… ‘ I dag er det ingen «crack in the wall»…’ 10% er empirisk sant, 20% er fake – narrativer, 70%, og det er det viktigste, er omitted news.

    Radio Free Asia og Radio Free Europe er statlig finansiert av USA. USA har bevilget 15 millioner dollar på 5 år, avsatt til å skrive negativt om Kina. Det er slutt på de frie media i USA.

    Amerikanerne kan ikke leve uten fiender – og det blir deres undergang.
    Takk Jan, takk Terje for veldig godt intervju men mange viktige tanker!

    Liker

Legg igjen en kommentar