Når Ukrainas nederlag blir NATOs nederlag er faren for storkrig overhengende

Signalene er ikke til å misforstå. NATO og vestlige ledere kjører i full fart mot storkrig. Alarmen går nå!

De siste ukenes glideflukt mot en direkte krig mellom Russland og NATO er skremmende. Det militære-industrielle komplekset har full tankekontroll over de vestlige lederne. Journalistikkens kollaps i de store mediene, der sendeflater og avisspalter brukes til å heie frem krigen, bare forsterker utviklingen.

Strake veien mot katastrofen

Norsk presses store helt – Jens Stoltenberg – er tilsynelatende den fremste pådriveren for storkrigen. Han ber NATO om å gi Ukraina 40 milliarder euro, altså 450 milliarder kroner, i militærstøtte hvert eneste år! Samtidig bryter han en ny grense: Ukraina kan bruke våpnene de får fra Vesten til å angripe mål inne i Russland!

Her går Stoltenberg helt i front, i og med at Joe Biden ennå ikke har sagt at det er fritt frem for slike angrep. Stoltenberg utfordrer altså NATOs egentlige sjef når han gir dette klarsignalet. Skjønt, den stadig mer demente Biden er ikke i stand til å lede, så Stoltenberg kan ha fått en underhånden godkjenning fra utenriksminister Antony Blinken.

På NATOs uformelle utenriksministermøte i Praha forrige uke argumenterte flere for at Ukraina kunne angripe russiske mål med donerte våpen. Utenriksminister Barth Eide var en av dem. «Det var mange som har kommet til samme standpunkt som oss. Dette bør vi åpne for … Og det er en utvikling som reflekterer hvordan krigen går».

Barth Eide bekrefter bare det åpenbare, at Ukraina er i ferd med å tape krigen, til tross for den massive våpenhjelpen. Alle løgnene vi ble foret med om «våroffensiven» som aldri kom, og den nært forestående russiske kollapsen, var nettopp det … bare løgner, spredt uhemmet i våre redaktørstyrte, «uavhengige» medier. Nå er angrep det beste forsvar!

«Vi kan ikke tvinge Ukraina til å kjempe med en hånd bak ryggen … Ukraina må kunne føre krig på den måten som er mest effektiv», sa Barth Eide til NRK.

Her får han full støtte fra forsvarssjef Eirik Kristoffersen. «For det første bruker jo Russland russiske våpen på ukrainsk jord, det er utgangspunktet. Så Ukraina har all rett til å bruke sine våpen på russisk jord. Det er Ukraina som er angrepet. Så det er ikke noe folkerettslig eller på annet vis noe som hindrer Ukraina fra å gjøre det.» Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen og Arne Bård Dalhaug, president i Norges Forsvarsforening, sier seg enige.

Å angripe mål inne i Russland var også gjennomgangstonen da NATOs parlamentarikerforsamling var samlet i Sofia i forrige uke. Restriksjonene på Ukrainas bruk av donerte våpen må opphøre, lød budskapet.

Norge har fem medlemmer og fem varamedlemmer i denne forsamlingen, og alle ti møter, ifølge informasjonen på Stortingets egne sider. SVs Kari Elisabeth Kaski og Rødts Bjørnar Moxnes er vararepresentanter med møterett. Var de til stede? Tok de til orde mot denne krigspsykosen?

NATO-soldater må kjempe i Ukraina

Ukrainere har lenge fått militær opplæring i NATO-land, bl.a. i Norge. Nå er NATO klare til å gi den samme opplæringen inne i Ukraina. Dette er noe EUs forsvarsministre diskuterer. Men det stopper ikke med det.

Et stort problem for Ukraina er at de ikke har nok soldater igjen. Hvor mange som er drept får vi aldri vite i de NATO-lojale mediene, men det er all grunn til å tro at det er snakk om hundretusener. Dette vet selvsagt ukrainerne, som flykter fra landet i strie strømmer for å redde livet.

Vi er derfor kommet til det punktet da fortsatt krig betyr at NATO-soldater må settes inn. Dette er presidenten i Norges Forsvarsforening, Arne Bård Dalhaug, ærlig på. «Et ukrainsk nederlag ville rokke kraftig ved NATOs troverdighet. Kreml ville konkludere med at den strategiske handlefriheten hadde økt, Nato hadde vist seg svak som antatt, risikovilligheten ville styrkes i Moskva og som en konsekvens av det en større fare for virkelig storkrig i Europa. Den strategisk viktige Krimhalvøya ville dessuten forbli under russisk kontroll».

Hele verdensordenen står på spill ved et ukrainsk nederlag, ifølge Dalhaug, som mener vi ikke fullt ut forstår alvoret i en russisk seier.

Dalhaug ser for seg at vestlige styrker kan ta oppgaver et stykke fra frontlinjen, for slik å frigjøre flere ukrainske soldater til kampavdelingene. Eller at vestlige styrker avløser ukrainske styrker, gjennom å overta grenseansvaret i områder der det ikke foregår kamper.

Frankrikes Emmanuel Macron var den første som ikke ville utelukke å sende soldater til Ukraina. Det var et par måneder siden. Nå er det flere og flere som tenker slike tanker høyt.

Snart er det ikke flere røde linjer å krysse

Tidligere ble det sagt at ukrainsk NATO-medlemskap ikke er aktuelt så lenge krigen pågår. Et sett av vilkår måtte oppfylles. Men når NATO samles til toppmøte i Washington i juli, kan det komme endringer i vilkårene. Dette hintet om at medlemskap nærmer seg er en ytterligere provokasjon mot Russland, som tidligere ved minst tre anledninger har tilbudt fredsavtale i bytte mot ukrainsk nøytralitet.

Alt bygger seg derfor opp til at et virkelig skrekkscenario: En storkrig i Europa, en krig som lett kan utvikle seg til en verdenskrig og et mulig atomragnarokk.

Imens høres ingen advarsler fra Stortingets talerstol, der alle partier tvert imot står samlet om den politikken som kan bli en katastrofe for oss alle.

Ingen antikrigsstemmer slipper til i de store mediene. I NRK er det nærmest permanent tilstedeværelse av NATO-offiserer og NATO–forskere, som er gitt rollen som ekspertkommentatorer. Alt for å sikre at opinionen hjernevaskes til å tro med at fienden er usedvanlig ond, at avtaler ikke er mulig, og at storkrigen til slutt er uunngåelig.

Nå oppfordrer myndighetene deg til å utvide beredskapslageret ditt hjemme, slik at du kan klare deg selv minst en uke. Det er så hjelpeløst utilstrekkelig at du må spørre om vi styres av politisk blinde og døve mennesker.

Å stå opp for våpenhvile og fredsforhandlinger, diplomati og politiske kompromisser, er nå det mest kontroversielle standpunkt en politiker kan ta. Derfor er det heller ingen norske politikere på nasjonalt nivå som snakker om muligheten.

Dette sviket må aldri glemmes!

Kilder:
«Vil be NATO om 450 milliarder årlig til ukrainsk militærstøtte», forsvaretsforum.no 31.05.24, «NATO’s boss wants to free Ukraine to strike hard inside Russia», economist.com 24.05.24, “Biden partially lifts ban on Ukraine using US arms in strikes on Russian territory, US officials say”, apnews.com 31.05.24, «Eide: Mange åpner for angrep på russisk jord», forsvaretsforum.no 01.06.24, «Eide: Ukraina kan bruke våpen frå Vesten mot Russland i Russland», nrk.no 30.05.24, «Ukraina må kunne angripe militære mål i Russland», forsvarsforeningen.no 30.05.24, «NATO PA urges Allies to step up military assistance to Ukraine, lift restrictions on weapons use», www.nato-pa.int, 27.05.24, «EU vurderer å trene soldater i Ukraina», forsvaretsforum.no 29.05.24, «Russisk fremgang kan føre til at vestlige land kommer med i krigen», forsvarsforeningen.no 27.05.24,  «Nato-ambassadør: Vil bli endringer i erklæring om Ukrainsk medlemskap», forsvaretsforum.no 29.05.24

13 kommentarer om “Når Ukrainas nederlag blir NATOs nederlag er faren for storkrig overhengende

  1. Det skrivest : Presidenten i Norges Forsvarsforening A.B Dalhaug sier : » Den strategisk viktige Krimhalvøya ville dessuten forbli under russisk kontroll» Dette er altså kjernen, i det denne konflikten egentlig dreier seg om.

    Slik raketter fra Sovjet på Cuba var en umulighet for USA, som derfor truet med atomkrig, om «grensen» deres ute i havet ble passert med skip med raketter fra Sovjet. For Sovjet var denne «provokasjonen» nødvendig , da USA først ! hadde plassert raketter i Italia og Tyrkia. Disse ble derfor fjernet etter avtale med Sovjet. Dette ble i samtiden skjult eller holdt hemmelig.

    Ukrainakrisen er egentlig Cubakrisen, der USA i begge tilfeller er den ledende aktøren for mulige kriger mellom folk og særlig nå, for å fjerne Russland fra Krimhalvøya. Det er en mulig Nato-base på Krim som er drivkraften.

    Slik USA ( Dvs . Europa med Norge som sendte over ca 1/3 av befolkningen ) fjernet den «indianske » befolkningen i Nord-Amerika og plasserte de i bitte-små reservater. Dette etter at, ca 16 millioner ! «Indianere» ble drept eller døde av Europeiske sykdommer. Dette er den samme skjebne, som nå Nato fremmer for Ukraina, der «ypperstepresten i NATO » Stoltenberg vil ha mer penger til mer våpen og over lengre tid og for «vår» definering av fred, for oss.

    Roger

    Liker

  2. USA har og bruker Nato, ikke til stabelisere verden, men vinne den med alle mulige midler. Petro-dolllar gjør at USA kan trykke penger (Fiat-dollar) så mye de vil. Uten tillit til $ ingen sanksjoner, ingen penger til våpen, ingen vestlige imperialister. Krig er mamon, og uten deres resussplyndring (råstoffer) ingen imperie. Brics landene med SCO, er i ferd med å svekke den falske dollaren. Vestlige tapspanikk gjør den uberegnelige. Det samme med Russland dersom de blir fratatt sine store mineralverdier til oligarker innen BlackRock Vangaurd og State Street m. f. Verden med nåværende store forskjeller kan aldri oppnå fred, mamon må fjernes før fred kan oppnåes. Det vil si aldri fred på denne vår jord

    Liker

    1. En veldokumentert og komplett analyse av den faktiske situasjonen vi står oppe i.

      Likt og delt, sjølsagt!

      Liker

    2. Terje legger her fram en gjennomarbeidet og komplett analyse – et solid stykke politisk dokument, som står helt på egne bein.

      Liker

  3. Det mest sinnsvake er at krigen dreier sog om hvorvidt østprovinsene i Ukraina skal få lov å ha litt demokrati og etter positiv avstemning beholde sin kontakt med Russland, noe de selv sloss for gjennom 8 år.
    Hvorfor samler ikke fredsorganisasjonene seg i en storstilt protest ved Stortinget?
    Bjørn

    Likt av 1 person

  4. Tilbaketråkk: Antiglobalisten
  5. Stoltenberg burde anmeldes til Internationale domstolen i Haig for Nato’s kriminale angrep i Balkan, i Libya, i Afghanistan, i Irak og videre. Ingen av disse kriger hadde i forveien noe og gjøre med Fred i nord-vest Europa eller nord-Amerika. Stoltenberg brøt med forutsetningen for Nato’s tilværelse og gjorde den til USA’s lydige angreps-maskine.

    Liker

    1. Stoltenberg burde egentlig hete Skammenberg, det kler han bedre. Han er en simpel marionettfigur som styres fullstendig av angrepspakten Usa / Nato. Han burde få samme skjebne som Gadaffi.

      KK

      Liker

  6. «Wollen sie den totalen Krieg?» var det ein gong ein som spurde. No kjem spørsmålet

    frå vestlege politikarar. Men det er berre retorisk, for dei liberale demokratane godtek berre eit svar. Eit rungande unisont ja. Og som sist handlar det om lebensraum for kapitalen. At det skulle gå så gale er mildt sagt deprimerande.

    Likt av 1 person

  7. Helt enig. Vi ledes av feige og udugelig politikere som er i krigspsykose. Nå må folk våkne før det er for sent. Vi vil ha fred og ikke krig!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar