Om Spartakus

PressekortNavnet Spartakus refererer til den romerske slaven Spartakus, som i 73 til 71 fvt ledet et slaveopprør i Romerriket. Navnet kan også relateres til Gruppe Internationale, kjent som Spartakusgruppen, en sosialistisk gruppe i Tyskland under 1. verdenskrig.

Spartakus.no så dagens lys 18. februar 2016. Jeg skriver for publikum, ikke for penger. Artiklene kan derfor deles eller re-blogges, men det er fint at du oppgir kilde. Enkeltartikler er oversatt til engelsk, spansk, svensk og dansk. Detaljert publiseringsliste finnes her.

Videointervjuer legges ut på Spartakus.no sin YouTube-kanal. Podcastene er også lagt ut på Soundcloud. Jeg er også aktiv på twitter.

Det er mulig å være gjesteblogger på Spartakus.no. Kontakt: spartakus@protonmail.com

Gnist 2 2019
Hyggelig omtale i Tidsskriftet Gnist nr. 2 2019

 

6 kommentarer om “Om Spartakus

 1. Fantastisk godt skrevet om aktuelle viktige og forferdelige temaer.
  At ikke mainstream mediene omfavnet dette, belyser å diskuterer er jo ikke annet enn sjokkerende.
  Keep up the good work. Du er en viktig stemme.

  Liker

 2. Er ny på siden din og er imponert over gode artikler. Når jeg gikk inn på Radikal Portal linken du har på siden her, ble jeg nyskjerrig på dem. Da jeg leste om dem fant jeg noe jeg ble veldig skeptisk til, spesielt siden jeg er antiglobalist. Sitat: «Radikal Portal har et tydelig redaksjonelt ståsted: Vi ønsker et samfunn med økonomisk likhet og rettferdighet, vi ønsker et samfunn som er økologisk bærekraftig og mer demokratisk, og vi ønsker en internasjonal verdensorden der stormaktene ikke tar seg til rette militært. Vi vil oppnå dette ved å la synspunkter bryne seg mot hverandre, og ønsker derfor velkommen et mangfold av synspunkter og meninger.»

  Nå står det at dem ønsker globalisme. Det som står i min beinmarg er at globalisme er farlig, også når det ikke er militært. Hvilken tanker har du om dette?

  Liker

  1. du fikk aldri svar?det er jo ganske alvorlig,synes jeg.at de enten ikke leser kommentarene eller at de ikke bryr seg om hva lesere som oss mener.

   Liker

 3. Hei,
  I forbindelse med et bokprosjekt forsøker jeg å finne det korrekte navnet på Idrettslaget Spartakus/Spartacus. Kildene spriker, det finnes klubbmerker med samme stavemåte, avisene fra den gang veksler mellom navnene, bøkene blander også.

  Vet du? Eller vet du om noen som vet?

  Hilsen Ivar
  Spillende trener i IL Sparta*us 1986-87

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s