Sosialistisk valgseier i Venezuela

21. november ble det holdt lokalvalg i Venezuela. Etter år med boikott gikk Venezuelas høyreorienterte opposisjonspartier med på å delta i valget. Dette skjedde etter forhandlinger som ble holdt i Mexico, sponset av Norge og Nederland.

To venstreorienterte og tre høyreorienterte valgallianser som representerte 42 politiske partier deltok i det første regionalvalget på fire år. Over 70.000 kandidater meldte seg til 3.000 kommune- og guvernørstillinger. Resultatet ble en seier for de regjerende sosialistene, som vant i 20 av 23 regioner og i hovedstaden Caracas.

David Watson var til stede som observatør under valget. I denne samtalen snakker vi om valget i Venezuela og beskyldningene fra USA om at resultatet ikke gjenspeiler viljen til det venezuelanske folket. FNs spesialrapportører anslår at 100.000 mennesker har dødd i Venezuela det siste tiåret på grunn av mangelen på medisiner forårsaket av amerikanske sanksjoner.

En kommentar om “Sosialistisk valgseier i Venezuela

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s